Projekti partner oli ka Võru vald. Koostööd tehti Eesti Töötukassa Võrumaa osakonna, Võrumaa arenguagentuuri ja Võru maavalitsusega.

Projekt algas 1. mail 2010 ja lõppes 31. augustil 2011. Projekti maksumus oli 173 049 eurot, sellest euroabi oli 155 744 eurot. Võru linnavalitsuse osa oli 17 304 eurot, Võru vallavalitsuse osa 4 326 eurot.

Koolitus- ja nõustamistegevusi korraldas ettevõte Sinu Koolituspartner ning need toimusid Võrumaa keskraamatukogus. Projekt oli jaotatud kolme etappi. Esimeses etapis oli tööotsingukoolitus.

Samal ajal toimus ka karjäärinõustamine, mille käigus sai otsustada, kas suunduda edasi ettevõtluskoolitusele, toiduhügieenikoolitusele või minna praktikale.

Töötutel, kes läbisid ettevõtluskoolituse, oli võimalus osaleda motivatsioonireisil, kus sai tutvuda alustavate ettevõttega. Ettevõtted, mida külastati, olid alustanud just stardiabitoetusega. Kokku külastati kolme etapi jooksul Raplamaad, Haapsalu, Viljandimaad, Järvamaad, Tartut ning Pärnut. Pärast reisi sai komisjonile esitada äriplaani ning taotleda ettevõtluse alustamise toetust. Kes projekti raames rahastust ei saanud, võivad seda taotleda töötukassa kaudu.

Äriplaani alusel on välja antud kaks alustava ettevõtte toetust: OÜle Kiviteks maakivide saagimiseks ja paigaldamiseks (kirjutas Heike Kivioja) ning Kalmer Kikase kirjutatud projekti tarvis „Matusetarvete tootmine ja müük".

Iga tsükli lõpus tehti kokuvõtteid ning jagati kätte koolitust kinnitav tunnistus. Kolme etapi jooksul registreerus projekti kokku 94 noort ja lühiajalist töötut. 21 töötut loobus koolitusest eri põhjustel. 73st töötust osales ettevõtluskoolitusel 28 ja praktikal 43 töötut.

Äriplaane kirjutati kokku seitse, neist kaks anti välja projekti käigus ning üks töötukassast. Tööle suundus projekti lõpus 20 koolitusel osalejat ja õppima üks. Sügisest plaanis veel kaks noort õppima minna.