Esimest korda läks kesklinnas elekter ära juba esmaspäeval. Siis olid põhjuseks Kalda tänaval tehtavad kaevetööd ja lõhutud elektrikaabel parandati tunniga. Teisipäeva pärastlõunane elektrikatkestus kestis juba nii kaua, et häiris tõsiselt linna asutuste tööd ja inimeste tavapärast asjaajamist.

Linna perearstikeskuse töö oli täiesti halvatud, sest ilma arvutisideta ei saa näha haigete haiguslugusid ja kirjutada välja digiretsepte. Patsiendid, kelle enesetunne polnud niigi kiita, olid arsti juurde tulles vägagi ärritunud. Samas lähedal asuv Raeapteek ei saanud samuti ilma elektrita ja arvutisideta töötada. Swedbanki kontorisse tõttasid pahased kliendid, kelle pangakaardi sularahaautomaadid alla neelasid ja enam tagasi ei andnud. Kontoris endas käis tänu varusüsteemile töö edasi. Ainult korraks oli elekter ära, mispeale üks laelampidest suure pauguga katki läks. Üle tee asuvas postkontoris ei teatud suurest elektrikatkestusest midagi, ainult paaril korral kustus tuli ja arvutid lülitusid välja. Hullemat aitas ära hoida varusüsteem.

Keerulisem oli ettevõtetel, kelle tegevus elektrist sõltubki. Keila suurimas, Usina köögis jäid voolukatkestuse ajal seisma nii tootmis- kui pakkeliinid. Kohvik tuli selleks ajaks kinni panna ja köögis päästa, mis päästa annab. Pikkade elektrikatkestuste puhul jääb tagavara akudest väheks, pealegi ootavad kliendid lepinguliste kohustuste täitmist. Elektrikatkestuse tõttu nihkus tööpäeva lõpp öötundidesse, mis omakorda tõi probleeme neile, kes pidid pärast tööd rongiga koju sõitma.

Segadust tekitas ka erinev informatsioon elektrikatkestuse kohta või selle puudumine. Ühed teadsid, et katkestus kestab kella 18-ni, teised, et kella 20-ni. Linnavalitsuse pressiesindaja küsimused Elektrilevile said vastuse alles kolme tunni pärast ehk 7 minutit enne elektri tagasitulekut ja siis toodi põhjuseks tuuleiili tõttu elektriliinile langenud puu. Tegelikust põhjusest teatati alles järgmise päeva lõunaks.

Mis siis juhtus, et pool linna pidi nii pikalt ilma elektrita olema? Keila Leht palus elektrikatkestuse kohta kommentaari Elektrilevi kommunikatsioonispetsialistilt Kaarel Kuttilt. Ta kirjutas meile järgmist:

„Teisipäeval kell 15.25-19.05 oli tõesti Keila linnas ja selle lähiümbruses elektrikatkestus. Tänaseks selgunud info põhjal oli rikke põhjuseks kopra poolt liinile langetatud puu Valingu küla lähistel. Liinidele langenud puu tekitas lühise, mille tagajärjel lülitus välja Elevaatori alajaam, mis varustab elektriga Keilat ja selle lähiümbrust."

Nagu näha, pole meil vaja ei päikesetorme, välisvaenlast ega laastavat tuult - piisab vaid ühest koprast ja linn võib jääda pikaks ajaks elektrita.