Juba lihtsalt tõigana olnuks viimane tähelepanuväärne, kuid kaalukust lisasid sündmusele suuresti nii aeg kui koht. Esiteks oli tegu maailmaesiettekandega, teiseks kõlas see festivali "Euroopa jõulud" kulminatsioonina lõppkontserdil, kus täismajas nähti arvukalt prominentseid vaimuinimesi eesotsas konservatooriumi rektoriga. Kolmandaks oli jalul meedia - telekanal RTR-Planeta valmistas erisaate, mis oli eetris 9. jaanuaril, ning salvestas kontserdi DVD tarvis.

Ja ettekandeaparaat? Seegi väärikas: Venemaa suurima klassikakanali Raadio Orfei Sümfooniaorkester, 50-liikmeline koor Blagovest (teose neljandas osas) ja organist Aleksei Ðmitov, dirigeeris karismaatiline Andrei Jakovlev.

Ettekanne meeldis kõigile, autor jäi esitusega väga rahule. Andrese arvates oli eriti otsustav, et sümfooniast vaimustusid ka orkestrandid, rääkimata siis kultuuriadministraatoritest. Sestap polnudki pikka vaagimist, mida edasi teha: edasi minnakse turneele, mis hõlmab suuri keskusi Barcelonast Peterburini. Ja "ärkvel" ollakse kodumaalgi - juba 31. mail juhatab sõber Andres Mustonen teost Jeruusalemmas eneses ning 28. augustil Riias sealsete orkestrite ja kooriga "Latvija". Küllap hiljem Eestiski, kus sümfoonia orelivariant hästi tuntud, nüüd orkestriga aga kahtlemata veelgi mõjusamaks kujuneb.

Küsite, kas Uibol enam jagubki aega Suure-Jaanile? Jagub, jagub - just äsja, 26. jaanuaril, käis ta siin ning koos pandi XVI Suure-Jaani festivali kava põhimõtteliselt kokku. Muusikat tehakse endise haardega, nii omadelt kui külalistelt kaugemaltki ning "dirigeerib" seda ikka tema ise.