Kui mullu osales kokku ligi 3400 jooksjat ja kepikõndijat, siis täna on see arv juba peaaegu ületatud. «Viimasel nädalal tuleb alati paarsada inimest juurde, samuti sadakond startijat spordiliitude kaudu,» rääkis Jürisson.

86. suurjooksu start antakse 1. mail kell 12, stardikoridor avatakse kell 11.30. Jooksjate kõrval lähevad 11. korda rajale ka kepikõndijad, kelle kogunemine stardikoridori algab kell 12.05 ning start antakse neile kell 12.10.

Esimesed finišeerijad peaksid jooksu lõpetama veidi enam kui pool tundi pärast starti.

Et jooksule saabub palju osalejaid ja kaasaelajaid nii Viljandist kui kaugemalt, soovitavad korraldajad parkida oma sõiduvahendi kesklinna ning järve äärde autoga mitte tulla. Mati Jürissoni sõnul pole keeruline niivõrd autosid järve äärde mahutada, kuivõrd neid sealt hiljem minema saada. «Probleem tekib siis, kui kõik need 3000 inimest tahavad korraga järve äärest ära sõita. Mõistlikum on auto kesklinna jätta ja Trepimäge või Tartu tänavat pidi alla staadionile jalutada,» ütles peakorraldaja. Sportlikud üritused saavad linnastaadionil alguse aga juba 30. aprillil kell 17, kui jooksma hakkavad lapsed – esimestena kõige pisemad, seejärel orienteeruvalt kell 18.30 11- ja 12-aastased lapsed.

Lastejooksude ajal, kell 18 antakse start koolide teatejooksus osalejatele.

Teatejooksust võtavad osa 10-liikmelised võistkonnad. Mullu finišeeris parim võistkond 46 minutiga. Nii oodatakse ka sel aastal teatejooksul osalejaid Viljandi linnastaadionil alates 18.45-st, et kell 19.15 autasustada parimaid.

Suurjooksule ümber Viljandi järve on veel võimalik eelregistreeruda kuni 27. aprillini aadressil viljandijarvejooks.ee/registreerimine.1. mail saab registreeruda ka kohapeal Viljandi linnastaadionil.