Traditsiooniline Palivere suusamaraton võõrustas taaselustatud kujul rekordarvu osalejaid: klassikapäeval 77 ja uisupäeval 106 suusasõpra. Kahel päeva kokkuvõttes võitis Palivere X suusamaratoni Rauno Pikkor, teiseks tuli Mikk Kalamees, kolmas oli meie enda Tarvi Viik. Naiste võitjaks tuli Jaanika Paalmäe, teine oli Kadri Lukk, kolmandaks Maarika Leht. Meesveteranide esimene oli Avo Kirsipuu, teine Agu Lehemaa, kolmas Kaijo Kuusing. M60+ vanuseklassi võitjaks oli Juhan Lukk, teine Mati Kallemets, kolmas Valeri Ruuse. Naisveteranide klassi võitjaks tuli Margis Sein, teiseks Eda Hirv, kolmandaks Ivi Õunapuu.

Laste minidistantside koondarvestuses võitis kindla tulemusega Rasmus Romeo Truuver, teine oli Karl Erik Just, kolmas Raul Reesar. Palju õnne võitjatele!

Täname kõiki osalejaid, maratoni fännklubi, kõiki kaasaelajaid ja toetajaid, kohtunikke, abikohtunikke, fotograafe, filmijaid, kõiki, kes oma panuse ürituse toimimisse andsid! Palivere X Suusamaratoni korraldas Suusaklubi Sula; maratoni toetas Kohaliku Omaalgatuse Programm, Eesti Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp, Taebla vald, Hawaii Express, Cramo, Lääne Elu, Apollo.

Suusatamise järelkasv on saanud jalad alla.

Karel Kängsepp tegi ajalugu ja on nüüd esimene läänlane ETV-Swedbanki Noorte Suusasarjas, kes on saanud auhinnalise 5. koha.

Viimati peetud Tallinna Lauluväljaku sprindietapil võttis M11 vanuseklassis ka seekord võidu Anders Veerpalu ajaga 2:00.86. Esikolmik oli kindlalt ees, omavahel kaotus 3 sekundit. Karelil jäi neljandast kohast lahutama 1.2 sekundit. Samas tõestas Karel sellega, et Mammaste klassikaetapi 6. koht polnud juhus.

Tallinna Lauluväljaku rajad on reljeefi ja oma tehnilisusega kõige enam sarnased meie endi Palivere suusaradadele, mistõttu head kohad olid lausa nagu ilusad maasikad, mida noppida.

Kareli treeningkaaslane Rasmus Romeo Truuver tegi samuti tehniliselt ilusa sõidu ning tõi M12 vanuseklassis koju 21. koha. Rõõm on näha, et treeningud ja hakanud ilmet ja kuju võtma ning vaev rõõmuks muunduma.

Erisaadet Tallinna sprindist näeb laupäeval, 02. veebruaril kl 09:00 ETV-s.

Suusaklubi Sula noorliikmed andsid tooni ka Harjumaal Alema karikavõistlustel. Vanuseklassi võitjateks tulid Raul Reesar (M9) ning Martina Muld (N9); oma vanuseklassi II koha said Karel Kängsepp (M10-12), Karolin Kängsepp (N10-12), Bruno Laande (M13-15), III koht Rasmus Romeo Truuver (M10-12). Kätt harjutasid veel Robin Reesar, Eliise Kängsepp, Marietta Muld.

Kiidusõnad vapratele noorsuusatajatele ja palju tahtejõudu edasiseks!