Linnalaada melu saatel algasid mitmed huvitavad tegevused lastele ja noortele. Põhja Regionaalne Maanteeamet paigaldas väljapaneku, kus nii suured kui väikesed said katsetada pöörlevat autot, tunnetamaks, mis toimub inimesega auto sattumisel õnnetusse. Kõigile soovijatele jagati asjakohast teabematerjali. Kui huvitavast ettevõtmisest oli kasu, et liiklusõnnetusest pääseb kas või üks pisike kodanik - täitis üritus oma eesmärgi. Samas said põnnid hüpata suurel batuudil, panna proovile oma oskusi tõukeratta vigurrajal ja nautida Kolgaküla ratsabaasi hobustel ratsutamist.

Kella kolmest anti stardid traditsioonilistele jooksudele: algul toimus lastejooks ning seejärel täiskasvanute jooks ümber Loksa. Arvukad sponsorid olid õla alla pannud ja kõigile jagus auhindu ja kingitusi. Neljast kuueni korraldas SA Loksa Sport tegevdirektor Rainer Lapp koos abilistega linnaväljakul sportmänge ja murumänge pisikestele ja suurtele loksalastele.

Enne õhtuse kontsertprogrammi algust toimus aga laval ja selle ees Anne Velli teatri lasteshow „Metsapere lustakad lood", mida proua Anne täiendas huvitavate lastemängude ja võistlustega. Lusti ja rõõmu jätkus nii lastele kui nende vanematele.

Kontsertosas andsid endast parima Loksa taidlejad - üllatusesinejana avas kontserdi Loksa vene koguduse pühapäevakooli koor Margarita Šultsi juhendamisel, millele järgnesid mõnusad etteasted Elna Lindkvisti Loksa Tantsijatelt, Raidi Andre juhendamisel Loksa Lauljatelt, Juule Laurendi naisansamblilt ja tuntud headuses Loksa Muusikakooli kasvandikult Kert Krüsbanilt, keda juhendab Erika Kasetalu.

Pärast linnavalitsuse tänusõnu ja tänukirjade üleandmist sponsoritele ja tublimatele kaaslööjatele astus lavale õhtu oodatud peaesineja JÄÄÄR, kelle esituses kõlasid kõigile eestimaalastele teada-tuntud ja armsad meloodiad.

Kui linnapea Värner Lootsmann oli tervitanud väljakutäit loksalasi ja Loksa külalisi Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 20.-nda aastapäeva puhul, tõusis rahvas hümni laulma ja täpselt kell 23.03 - hetkel kui 20 aastat tagasi Toompeal võeti vastu otsus taastada meie riigi iseseisvus, valgustas taevast võimas ilutulestik.

Loksa Kultuurikeskus tänab omalt poolt kõiki esinejaid, abistajaid, toetajaid ja sponsoreid - see oli meie ühine suurpäev!
________________________________________
Loksa Linna Päev 2011 spordivõistlustest: Lastejooks ja ümber Loksa linna jooks

Lastejooksus oli kaks vanusegruppi. Nooremad (kuni 7 aastased lapsed) jooksid ühe ringi ümber koolimaja ja ujula. Parim poiss oli Kuldar Süda( 6.a ), aeg 2.45. Järgnesid Ranel Liivamägi ( 6.a ) ja Robin Pentma ( 4.a ). Parim tüdruk oli ajaga 3.08 Isabel-Marii Uotila ( 7.a ). Järgnesid Helina Peek (7.a ) ja Kristina Bekiš ( 6.a ). Veel jooksid Johanna Süda, Heliliis Kilstrõm ja Adriana Pilisner.


Vanemas vanusegrupis ( 8 - 12 a. ) osalesid ainult poisid. Nemad jooksid 2 ringi. Parima aja 11 võistleja seas sai 12 aastane Richard Rootamm - aeg 4.52. Temale järgnesid Kevin Gregor Hargel ja Vlad Petrovitšev.


Täiskasvanud jooksid juba 4-dat aastat järjest ümber Loksa linna. Raja pikkus orienteeruvalt 7 km. Jooksu võitis hea ajaga, 21.40 Jaanus Kallaste Kasispealt. Tema järel jõudis teisena finišisse eelmise aasta võitja ja parim noorjooksja, Loksa Gümnaasiumi õpilane, Pent Paalberg. Aeg 23.54 oli 3 sekundit parem tema eelmise aasta võiduajast. Kolmandana ületas lõpujoone Silver Loderaud Harast ajaga 24.55.


Veteranide klassi parim oli 41 aastane Toomas Amer, aeg 25.16.


Naisi tuli rajale kolm. Üldvõidu sai eelmise aasta võitja Marelle Süda Harast ajaga 30.00. Eelmise aasta aja ületas ta 10 sekundiga.Teisele kohale jooksis end Olga Sivagina Loksalt - 30.20 ja kolmandana ületas lõpujoone noorim osaleja, 12 aastane Epp Paalberg ajaga 32.58.


Raja läbis ka kaks kepikõndijat. Kõrvuti ületasid finišijoone Merike Moks ja Õnne Teern, mõlemad Loksalt. Nemad läbisid raja ajaga 56.30.


Veel jooksutulemusi: Rain Gussev - 26.50
Jaanus Metsar - 27.19
Tanel Pentma - 28.22
Sander Maasel - 45.00
Auhinnad pani välja SA Loksa Sport. Parimad said Loksa ujula kinkekaardid.

Tänan kõiki osalejaid ja kohtumiseni juba järgmisel aastal.

Võistluste korraldaja – Arvo Liivamägi
________________________________________________
Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 20. aastapäeva ja Loksa Linna Päeva ürituste korraldamise ja kaasaaitamise eest 20. augustil 2011a.

           Loksa Linnavalitsus tänab
 
Andrei Akulistõi ja AS Loksa Laevatehas
Nikolai Reisman ja Avoterm OÜ
Erik Üprus ja Loksa Clothing Expert OÜ
Jaan Marjundi ja Harju Tarbijate Ühistu
Jüri Sirel ja Advokaadibüroo Sirel & Partnerid
Ann Lasting ja Loksa Ravikeskus OÜ
Merko Ehitus AS
Põhja Regionaalne Maanteeamet
Toomas Paul, Jaanus Jalakas, Ahti Udam, ja EELK Loksa Püha Neitsi Maarja Kogudus
Aleksander Galiakberov ja MPEÕK Loksa Kroonlinna Püha Joanni Kogudus
Koduekstra OÜ
Veiko Ponn ja Kollase Ekskavaatori OÜ
Aivar Natus ja A:N Programm OÜ
Sergei Brusinski ja OÜ Bioehitusgrupp
Ester Rebas ja Kohvest OÜ
Valentina Verbova ja Vigsalex OÜ
Elle Makarova ja M.M.E Omelan
Coverco OÜ
Harri Järve
Meeli Zahhartšenko
Arvo Liivamägi
SA Loksa Sport, Loksa Lasteaed, Loksa Gümnaasium, Loksa Linnahooldus, Loksa Kultuurikeskus, Loksa Muusikakool, Loksa Lauljad, Loksa Tantsijad, Naisansambel, Vene Lastekoor ja Kert Krüsban.

Täname kõiki loksalasi ja Loksa sõpru ja külalisi aktiivse kaasalöömise eest!

Austusega,
Värner Lootsmann
Loksa linnapea