Millest räägime, mida näha saab?

Juuni keskpaik toob esietenduse koostöös Juhtimisteatriga, kui lavale jõuab Harold Pinteri „Petmine". Lavastaja Heiti Pakk, kunstnik Reet Aus. Osalevad Raivo E. Tamm, Sepo Seeman, Piret Laurimaa. Esietendused 17. ja 19. juunil linnateatris algusega kell 19. Edasi mängitakse 20. juunil Pärnus, 3. juulil Haapsalus ning 4. juulil Tartus.

Eelmisest aastast kordame suvelavastust „Rääkivad kivid", mille kirjutanud Silvia Soro, lavastanud Tiit Palu. Kunstnik oli ja on ka nüüd Silver Vahtre. Osalevad hääd näitlejad, samuti eelmisest aastast, Sadamaaida etendustest teada-tuntud Viire Valdma, Piret Rauk, Janek Sarapson, Hannes Prikk ning Andres Raag. Kivid räägivad sedapuhku Muhu saarel Koguva külas Tooma talu õuel 28. 29. ja 30. juunil algusega kell 19.

Sadamaait ei jää tühjaks ka sellel aastal, Kaspar Jancise „Morten lollide laeval" saab lavastaja Aare Toikka käe all valmis augusti algul. See rahvusvaheline teatriprojekt sünnib VAT Teatri ja Kuressaare linnateatri ühistööna. Nagu juba mainitud sai, on lavastajaks Aare Toikka, loo autor ja kunstnik Kaspar Jancis. Osalevad Ott Sepp (Vanemuine), Liisa Pulk (Vanemuine), Aarne Mägi (Kuressaare linnateater), Jörgen Liik (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia). Tsirkuseartistid: akrobaat Lisa Angberg (Rootsi) ja žonglöör Kaj-Mikael Schütt (Soome).

Põgusalt veel sügisest, aga vaid põgusalt: Raivo Trass on oktoobris jälle Kuressaares käimas ja mitte niisama - Hint on hingel, ja lugu Oma saarest tuleb laval valmis saada ning korralikult maha mängida. Aadu Hindi „Oma saar" sai lavalooks dramaturg Urmas Lennuki käe all, kes samuti Kuressaare ja Saare rahvast juba mitmendat korda oma näitemängudega vaimustab. Esietendus on planeeritud tänavu novembri algusesse.

Lastelugu „Värviline Kummut" jääb mängukavasse aasta lõpuni, samuti Hind", mida mängitakse veel nii Kuressaares kui mujalgi Eestis.

Et siis - tulge ikka teatrisse, täpsemalt meie tegemistest saab teada aadressilt www.kuressaarelinnateater.ee ja kui vaja, astuge majast läbi ja küsige koha pealt järgi.