Kuus aastat järjepanu on algupäraselkülaäärsel heinamaaplatsilkäinud kõvavuntsimistöö - alguse sai asi parklastja palliplatsist, tänaseks troonivadkeskuses laululava ja grilliplatskoos pinkide-laudade ridadega, külakiikja laste värviline mänguväljak,katusealust olemist võimaldavgrillkoda ja nüüd siis ka korralikudkempsud, veega ja puha. 2 miljonitkrooni sisse kasseerinud projekton MTÜ Vanamõisa Küla esindajaEero Kaljuste sõnul kõige šemvabaajakeskus tervel Lääne-Harjumaal.

Sel suvel on pea iga nädalavahetusmõne suurürituse tähe all möödumas- juuni algab Memme-taaditantsupeoga ja suvi lõpeb loodetavastiaugustiõhtuste kinoseanssidega.Sinna vahele mahuvad jaanipäev,simmaniõhtu, teatriprojektidja kontserdid. Aga mitte ainult.

„Tegelikult ootame aega veetmaka ümbruskonna rahvast. Lihtsalttulge perega sooje õhtuid nautima,lapsed saavad tegevust mänguplatsil,emad-isad kohe vaateulatusesgrillida. Kuna keskus on suur, siismahuksid suurettevõttedki vabaltoma suvepäevi korraldama," kutsubKaljuste üles. Pisikesteks privaatüritusteksei küsi keegi mingitlunamaksu ja platsi väravad on igapäev avatud. Firmaürituste puhulja priskema seltskonnaga tulemiselpeaks siiski seltsimajaga ühendustvõtma, et konkreetsed renditingimusedkokku leppida. „Tahakstõesti toonitada, et vabaõhukeskuson kõikide sauevallakate jaoks valla,külapiiridest ja seltsilistest kuuluvustesthoolimata. Meie inimestejaoks see ju rajatud ongi," nendibKaljuste