Are vallavolikogu koosseis 1992. a: Ain Alamaa, Aino Vaarmaa, Aita Sander, Anne Niibo, Ants Annusver, Enno Urban, Heiki Mölder, Helle Soop, Henn Haljas, Hindrek Liik, Juhan Tõnsing, Jüri Tilk, Lembit Siimer, Liivi Arenberg, Madis Rabi, Mart Rebane, Märt Annuste.

Vallal tuli kiiresti hakata välja andma asutamis- ja tegutsemislubasid. Vald oli muutunud kohaliku elu korraldajaks. Vald pidi korraldama sotsiaalabi ja -teenuseid, elamu- ja kommunaalmajandust, heakorda, keskkonna planeerimist, ühistransporti, lasteaedade, koolide, raamatukogude tegevust. Ühiskond oli noor ning tagant järele vaadates võib toonast elu nimetada "metsikuks lääneks" sest tuleviku osas puudus tihtilugu kindlus. Algusaastate vallavolikogu pidi lahendama väga isiklikku laadi küsimusi nagu kooli- ning sotsiaaltoetused ja samas oli neil ka õigus inimesi vabastada üksikisiku tulumaksust. Lisaks oli volikogu ülesandeks eraettevõtete põhikirjade kinnitamine.

07.08.1992.a. anti Are vallavolikogu otsusega asutamis- ja tegutsemisluba põllumajandusühistule Lepplaane ja aktsiaseltsile REVAL, masinaühistule Are Masin. 11.09.1992.a. võeti Are vallavolikogu otsusega üle Suigu ühismajandile kuulunud sotsiaalsfääri hooned ja kinnitati valla bilanssi.

Valla alluvuses töötasid veel (ja töötavad praegugi) raamatukogud Suigus ja Ares ning koolid - Are Põhikool ja Suigu Lasteaed-Algkool.

Vallal on oma sümboolika. Valla vapp ja vapilipp kinnitati 14.10.1998.a. ja õnnistati sisse P.-Jaagupi kirikuõpetaja Urmas Viilma poolt.

Are valla vapiks on kuldsel rohelise äärisega kilbil must otsavaatav metskitsepea. Ääriseks kaheksa kuldset ristikulehte. Kuld ja must viitavad Pärnumaale. Roheline tähistab metsa. Metskitsepea märgib jahindust, ristikulehed põllundust. Ristikulehed sümboliseerivad õnne ja heaolu.

Are valla lipp on vapilipp. Valla lipul on kuldsel ruudukujulisel rohelise äärisega väljal jällegi must otsavaatav metskitsepea ning ääriseks kaheksa kuldset ristikulehte.

1992.a. - 2012.a. on vallavanemana töötanud Hindrek Liik, Leho Pahk, Enn Kuslap, Jaanus Männik ja Lauri Luur. Vallasekretärid on olnud samal ajavahemikul Aino Vaarmaa ja Eve Atka. Volikogu esimehena on töötanud Ain Alamaa, Vilja Alamaa ja Leelo Lusik.

Vallavolikogu koosseis 2012. a: Leelo Lusik, Kert Alamaa, Heli Tõrva, Ly Jõgila, Olavi Põllu, Andrus Tugedam, Veiko Tamla, Aime Kapp, Vahur Lippmaa, Enn Kuslap, Veronika Heinsoo.

2007. aastast on Are vald valinud aukodanikke. Seda austavat nime kannavad - Mihkel Kallaste, Leho Pahk, Aita Sander, Elve Tamvere, Aino Vaarmaa, Virve Lusik, Vladimir Kalden.

Andmed on võetud E. Tamvere raamatust "Are minevikust tänapäeva" ja valla kodulehelt