Tallinna klubides treenivatel Harku valla poistel ja nende vanematel on tekkinud usk Tabasalu jalgpalliklubi heasse tasemesse, mistõttu on hakatud eelistama kodukandis treenimist. Mõnes vanusegrupis on juba meie varumeeste pink võimeline iseseisvalt turniiridel heade kohtade eest võitlema.

Asutati MTÜ

Seni on jalgpall arenenud Tabasalu palliklubi tiiva all, kuid kiire kasv ja ambitsioonikad plaanid eeldavad suuremat tähelepanu jalgpallile eraldi. Sellest lähtuvalt toimus 23. novembril jalgpalliklubi Tabasalu MTÜ asutamine. Tegemist on laiapõhjalise organisatsiooniga, mille liikmeteks on isikud ja lapsevanemad, kes on huvitatud jalgpalli edendamisest Harku vallas.

Uus klubi asutati 36 inimese poolt, valiti 12 volinikku ja üks juhatuse liige.

"Meil on head eeldused klubi kiiresti käivitada, kuna sisuliselt jätkatakse tegevust, mitte täiesti tühjalt kohalt klubi loomisega," ütles klubi juhatuse liikmeks nimetatud Andro Kullerkupp. "Uus klubi koosneb mitmekümnest piirkonna elanikust, kelle ühine huvi on pakkuda lastele ja noortele heal tasemel sportimisvõimalust ning klubil on selge kolmetasandiline juhtimisstruktuur.

Kindlasti paraneb kommunikatsioon klubi juhtkonna, treenerite, sportlaste ja lastevanemate vahel. Olulist rõhku pannakse juriidilisele korrektsusele ja finantsläbipaistvusele" lisas Andro.

Jalgpalliklubi Tabasalu üheks eesmärgiks on järjepidevus. Igal aastal on plaanis juurde võtta uus 7-aastaste treeninggrupp, kuid selle eesmärgi täitmine on seotud treeningsaalide ja platside olemasoluga.

Koostöös Harku valla ja Eesti Jalgpalliliiduga on plaanis juba 2013. aastal Tabasallu ehitada kunstmuruväljak, mis leevendaks märgatavalt meie ruumikitsikust ja pikendaks õues treenimise perioodi.

Otsime sponsoreid

Klubi järjepidevuse üheks eelduseks on loomulikult piisav eelarve. Harku vallas rakendub 2013. aastast spordija huvitegevuse toetamise pearahasüsteem, mis on selgesti mõistetav ja objektiivne.

Tänu sellele on võimalik varasemast täpsemini arvestada valla toetusvahenditega, kuid klubi ülesandeks jääb täiendavate vahendite hankimine. Selleks töötab klubi juhtkond välja erinevad paketid klubi sponsoritele. Seega on kõik Harku valla ettevõtjad juba nüüd teretulnud oma ettepanekutega.

Klubi toetamisel saavad ettevõtjad lähtuda eelkõige sotsiaalse vastutuse põhimõtetest, kuid miks mitte rakendada klubi ka reklaamikanalina. Suureks abiks meie jalkapoistele on moraalne toetus sõprade ja fännide poolt. Seega püüab klubi teha suuremat teavitustööd mängude toimumise aegade ja kohtade osas.

Lisaks on plaanis korraldada Tabasalus turniire ja jalgpallialaseid meelelahutusüritusi ning ühendada jalgpallitegevus muude valla sündmustega, nagu näiteks Tabasalu Päevad. Uuele hooajale minnakse vastu suurte ootustega. Kui varasemalt treenis enamik gruppe talvel pisikeses saalis, siis sellel talvel toimuvad treeningud vähemalt kord nädalas suurtes sisehallides. Seega on kevadel lihtsam õues hooajaga alustada.

Kindlasti osalevad kõik meie vanusegrupid järgmisel hooajal Eesti meistrivõistlustel ja eesmärk pole madalam kui võidukarikas. Plaanis on osaleda mitmel välisturniiril ja Eesti suurturniiridel. Oleme kindlad, et meie karikariiul vajab märkimisväärset pikendamist.