"Esmakordselt on traditsiooniline ja populaarne Tabasalu Jazz ühendatud Tabasalu Perepäevaga. Tabasalu Jazzi õhtul pakume rahvale ka mõnusat tantsuõhtu nautimist tantsumuusikat esitava ansambli saatel. Selleks toob Altia Eesti AS kaubamärk Fresita kohale tantsupõranda. Perepäeval oleme mõelnud tegevusi igale vanusegrupile. Platsil on eraldi lasteala, kus pakume lastele erinevaid tegevusi: batuudid, skyjump, Premia maastikumäng, näomaalingud, erinevad võistlused jm. Kohapeal laadamelus saab nautida nii Harku valla toitlustajate valmistatud söökejooke kui erinevate kaupmeeste toodete valikut," räägivad Terje Varem ja Leho Valmas.

Kui palju rahvast mahub Tui platsile, kus Jazz toimub? Kas külastajatele on ette nähtud istekohad või on ka seisukohti?

Tabasalu Jazzile garanteerime 400 istekohta. Istumisvõimalusi loovad ka toitlustajate poolt paigaldatud telgid ja varjualused. Tui park, mis asub Ranna tee 2 hoone ees oleval muruplatsil, mahutab orineteeruvalt kuni 6000 inimest. Andmaks kõikidele liikumis- ja seisuruumi me 21. augustil omalt poolt istekohti kontserdiks ei lisa. Küll aga saab vahepeal jalgu puhata toitlustajate telkides.

Millised on tänavuse perepäeva põhilised tõmbenumbrid? Ja mida kujutab endast ansambli Apelsin pühapäevaõhtune püromuusikal?

Kohal on näiteks Skyjump. See on atraktsioon, mis võimaldab batuudi abiga sooritada hüppeid ja saltosid kuni üheksa meetri kõrgusel. Rõõmu saavad tunda nii 3-4aastased lapsed, kes kaaluvad vähemalt 10-15 kg kui ka kuni 100-kilosed noored. Eakaim noor, kes proovinud atraktsiooniga hüpata, on 72-aastane.

Lasteala erinevad batuudid toob kohale Naerata Ometi MTÜ, kus kohapeal kogutud tasust ja annetustest saavad toetust need lapsed, kes liikumispuude tõttu ise batuutidel hüpata ei saa. Kindlasti tekitab palju huvi nn pöörlev auto. Koostöös Maanteeameti Põhja regiooniga toob OÜ Autosõit kohale pöörleva auto, milles istuvaid inimesi juhendatakse toimima, kuidas avariijärgselt katuse peale kukkunud autost ohutult välja tulla.

Häid nõuandeid ohutusjuhisteks jagavad kohapeal Põhja-Eesti Päästekeskus ning Politsei- ja Piirivalveamet.

Kohapeal toimuvad erinevad viktoriinid ja auhinnamängud, mille auhinnad panevad välja nii kohalikud tootjad kui ka Harku vallavalitsus.

Ansambli Apelsini püromuusikal seisneb üldsusele tuntud laulu "Me ooperit, me ooperit, me armastame ooperit" taustaks loodud ilutulestiku lavastuses, kus pürotehnilised efektid ajastatakse täpselt muusika rütmi- ja helipilti.

Keda ootate laadale kauplema ning lavadele esinema? Kas oodatud on oma valla rahvas või ka kaugemalt tegijad?

Eelkõige ootame kauplema Harku valla ettevõtjaid, kaupmehi ja ettevõtlikke inimesi, kuid kui pakutakse põnevaid tooteid kaugemalt, siis on ka nemad oodatud. Sama kehtib esinejate suhtes!

Milline on Tabasalu kirbuturu ülesehitus?

Kirbuturg toimub Tabasalu Osmani pubi juures kella 12.00 - 16.00ni, igal soovijal on võimalus rentida oma toodete jaoks laud. See maksab 2 eurot. Eelmisel aastal osutus kirbuturg väga populaarseks ning seal kaubeldi väga erinevate asjadeg kasutatud ja uutest riietest kuni kraanikaussideni välja. Huvi ostjate poolt oli elav, nii et kutsume ka sel aastal aktiivselt nii osalema kui kohale tulema ja ostma.

Kaua pidu 21. augustil kestab ning millal algab öörahu?

Perepäev kestab kella 23.00-ni ja õhtu lõpeb püromuusikaliga. Öörahu saame tagada peale seda.

Linna-, valla- ja külapäevadel on väga vajalik ka olme- ning parkimise pool. Kas WC-sid on piisavalt ja kuidas on korraldatud parkimine ja turvalisus?

Parkimist ja turvalisust tagab sel aastal turvafirma G4S. Parkimist juhendavad G4S töötajad, seda hõlbustavad ka vastavad sildid ja viidad. Et pargi ilme ei muutuks, oleme varunud nii mobiilkäimlaid, kätepesujaamu kui prügikaste.
_______________________________________________

TABASALU JAZZ ootab 20.08. kell 19.00 oma legendaarses headuses kõiki muusikasõpru Tui pargis!

Rütmidega kostitavad mitmed tuntud eesti artistid:
kl 19.00 - 19.45 Õpilasbänd Tabasalu noortest
kl 20.00 - 20.45 Ansambel "Ajavares"
kl 21.00 - 21.45 Raivo Tafenau Bänd
kl 22.00 - 22.45 LinsSystem kuulamiseks & tantsuks
kl 23.00 - 23.45 LinsSystem

Harku valla elanikule on kahepäevasele festivalile sissepääs TASUTA! Käepaela saab kätte alates 1. augustist vallamajast ning 15.-19. augustil kl 16.00 - 22.00 Tabasalu Rimist ning ürituse ajal sissepääsuväravast.

Tabasalu Jazzi piletit saab osta Piletilevist hinnaga 7 eurot. Kuni 16-aastased saavad sisse tasuta. Üksikpiletit Jazzile kohapeal ei müüda. Vaid Tabasalu Rimist saavad huvilised osta 2-päevase käepaela, mis maksab täiskasvanule 10 eurot. Kuni 7 aastastele on sissepääs tasuta ning 8