Kuigi nüüd on korraldamispõhimõtted natuke teised. Mina üritasin alati ka noori Eesti muusikuid lavale saada, lisaks mõne tipptegija välismaalt. Nüüd esinenud olid aga kõik tuntud tegijad. Minule jättis parima mulje Kristjan Randalu koos Peep Kassiga. Eks ka publiku rohkus kiida korraldajaid."

Uudsete põhimõtete järgi ei olnud korraldatud ainult Tabasalu Jazz, uus oli kogu ürituse korraldus. Kui varem telliti perepäevade korraldus mõnelt üritusturundusega tegelevalt firmalt, siis nüüd võtsid vallaametnikud kogu korraldustöö enda kanda. Peakorraldajaks oli valla kultuuritöö spetsialist Karin Pops.

Teine päev, laupäev, algas nagu ikka spordiüritustega Tabasalu vahel. Põnevust pakkus kõigile ka kõrge tasemeline Tabasalu supermoto, kuhu tuli võistlejaid üle Eesti. Nii ostjate kui müüjate poolelt oli osalejaterohke ka traditsiooniline kirbuturg, kus võis leida kauplejaid nii omavalmistatud küpsetiste, väikeseks jäänud rõivaste kui ka läbiloetud raamatutega. Hästi läksid kaubaks vanad mänguasjad. Väikseimatele oli kirbuturu kõrval ka lasteala koos batuutide ja muude atraktsioonidega.

Et hommikune pilvealune ilm õhtu poole järjest enam päikest näitas, kogunes ka Tui parki aina enam külastajaid. Päeva juht Tauri Tallermaa oskas kõiki hea sõnaga rõõmustada. Tegevust leidus siin kõigile. Lapsi lõbustas Pipi, õpetades neid nööri alt läbi ronima.

Sportlikuma meele lahutuse otsijad moodustasid pealava ees tantsurühma, keda siis Tabasalu spordi keskuse sumbatantsu õpetaja Kaiu Väli hoogsa muusika ja energiliste tantsuliigutustega õpetama asus.

Ka Kaiu tütar Silvia oli koos oma Senegalist pärit elukaaslase Zyiriga publiku hulgas. Noormehe sära vatest hammastest paistis, et meie pidu talle väga meeldis.

Pimeduse süvenedes suundusid palju külastajad aga Tilgu sadamasse - seal süüdati Muinastulede öö lõkked.
_______________________________________________

MEELIS HÄRMS
Vallavolikogu liige, majanduskomisjoni esimees

Vald korraldab Tabasalu päevi kolmandat aastat. Ja minu arvates on üritus läinud aina paremaks, toonud aina enam rahvast kokku. Mismoodi see oma valla tunne ikka muidu tekib, kui mitte just selliseid üritusi tehes. Leian, et edaspidigi tuleb valla eelarvest sellisele suurele üritustele raha leida.

JONEL PÕLD
Tabasalu kohviku Osvald omanik, ettevõtja

Tulime siia välja rohkem heategevusega tegelema. Ja loomulikult ka ennast näitama. Kuidas meie inimesed muidu teavad, et me just Harku valla firma oleme. Tuleme edaspidi samuti.