Tegemist on valla ainsa suure spordihoonega. Pealegi asub samas ka valla ainus ujula. Lähimad basseinid on Tallinnas ja Keilas. Harku Valla Teataja uuris kompleksi juhatajalt Peeter Kallaselt, millised on uudised, kes majas töötavad ning kas hoonet on plaanis ka laiendada.

Millised on uuemad spordigrupid- rühmad ning muud võimalused ennast vormis hoida?

Hea uudis on kindlasti see, et renoveerisime sellel suvel pallisaali põranda, mis lubab siin korraldada erinevate noorte ja täiskasvanute liigade mänge.

Edaspidi plaanime parendada pallisaali helisummutust ja ventilatsiooni. Need on suured investeeringud ja jääb vaid loota,et spordirahvas ja terviseteadlikud kodanikud leiavad tee Tabasalu Spordikompleksi ja oma eurod siin sporditeenusele kulutavad.

Tore on ka see, et koostöös Tabasalu Ühisgümnaasiumi ja vallaga valmis aasta alguses suusakuur koos sinna muretsetud suusavarustusega, mis annab võimaluse gümnaasiumil oma talvist õppetööd väga heal tasemel korraldada.

Oma tööd püüame paremaks muuta võimalusega klientidel edaspidi broneerida ja tasuda oma treeningaja eest läbi meie kodulehe. Loodame detsembriks vastava teenuse tööle saada ja klientide elu mugavamaks ning teenused kättesaadavamaks muuta.

Uutest treeningrühmadest tasub mainida Anna-Liisa Kutsari edukat algatust ja klientide huvi tantsulise aeroobika treeningute vastu.

Kes on Tabasalu spordi "maa sool"?

Arvan,et paljudele on silma jäänud ujumistreener Reet Männik. Ta on oma väärikuse, sõbralikkuse, abivalmiduse ja oskustega jaganud teadmisi kõigile, kes veega ja ujumisega esimesi kokkupuuteid teevad. Tema on tõeline Tabasalu "maa sool". Põnevamatest treeneritest tasub ehk mainida meie atleetvõimlemise korüfee Indrek Otsuse tööd spordikompleksi jõusaalis kord nädalas teisipäeviti. Seal jagatakse asjalikke nõuanded kõigile, kes rauda liigutada või mõnda liigset kilo kaotada soovivad.

Spordikompleksis on koos treeneritega tööl ligemale 25 inimest.

Mida uut on Harku valla ainsas ujulas ning mida põnevat lastele?

Ujula töötab oma tavapärases rütmis ja väga suuri muutusi sellel aastal toimunud ei ole. Hea praktika on, et ujulas võib päevas jätkuvalt ühekordselt piiramatu ajaliimidiga viibida. Ehk tasub mainida sedagi, et alates 21. novembrist pikendame soodusaega kella 17- ni.

Tabasalu Spordikompleksis on väikestele spordisõpradele ja nende vanematele pööratud väga suurt tähelepanu. Selleks annavad võimaluse paraja suurusega lastebasseinid.

Meie majas tegutseb beebikool, beebiujumine, lapseootel naiste jooga, erinevatele laste vanuseastmetele ujumise treeningud ja laste mängutuba, mis võimaldab vanematel rahulikult treenima minna ja oma laps turvaliselt vanaema juurde mängima jätta. Lisaks pakume laste sünnipäeva pakette koos ujumise ja seiklusrajaga.

Millised on kompleksi tulevikuplaanid? Kas rajatakse juurdeehitus, suur staadion või veel midagi?

Tulevikuvisooonis on Strantum OÜ (sh. Tabasalu Spordikompleks) teinud ära suure töö. Koostatud on Tabasalu tennisehalli projekt, et lähiajal saaks siinkandis seda mängu mängida. Samuti saab parandada sportimise võimalusi vallarahvale ja erinevatele huvialaringide huvilistele. Kuid nende tegemiste ja otsuste lõplik lahendus selgub kohaliku omavalitsuse tahtest ja soovidest. Lisaks on koostamisel Tabasalu staadioni projekt.
_____________________________________

Spordikompleksi rühmad ja võimalused

• Kompleksis on Peeter Kallase sõnul erinevaid treeningrühmi: alustades beebiootel emadest kuni tõsiste spordifännideni välja; Harku valla spordiklubidest kuni erinevate spordialade rühmatreeninguteni. Esimest hooaega on majas saaliaja broneerinud Audentese spordikool.

• Maja on treeningbaas Tabasalu Ujumisklubile, Tabasalu Palliklubile, Tabasalu Jalgpalliklubile, Tabasalu Golfiklubile, Tabasalu Triatloniklubi ja paljudele teistele Harku vallaga seotud ühendustele.

• Selles peetakse TÜG kehalise kasvatuse tunde. Klientide arv on päevas on 300-350 inimest.

• Ujulas on neli rada ja ujula on 25 meetrit pikk. Lisaks on kaks lastebasseini, kaks mullivanni, infra-, soome-ja aurusaun. Töötab vetelpääste, üüripindadel pakuvad teenuseid kohvik ja ilusalong.

• Vaata teavet ka: www.tabasalusport.ee.