Harku vallas elavad Henri ja Hannes kuuluvad Eesti noortekoondisesse. Esmaspäeval, 9. jaanuaril sõitis vendadest vanim Henri Norra klubisse Stavangeri Viking. Seal on ta teinud kolme kuuga häid mänge ning löönud väravaid. Ta nimi on kohalikes vutiringkondades juba tuttav.

Nüüd sai lepingu ka Anieridest noorem ehk Hannes. Eesti U-19 jalgpallikoondise ründaja sõlmis Taani ühe tippklubiga Odense Boldklub (OB) kolmeaastase lepingu.

Taanlased ootavad

OB koduleht kinnitas eelmisel neljapäeval, et äsja sõlmitud leping seob Hannes Anieri klubiga järgnevad 39 kuud ehk 2015. aasta juuni viimaste päevadeni. Seni mängis Hannes Tallinna Floras. Taanis oli ta testimisel selle aasta alguses.

OB põhimeeskonna eest saab ta mängida alates juulist. Juunis lõpetab noormees Tallinnas Gustav Adolfi Gümnaasiumi lõpuklassi.

Ise on Hannes Anier andnud järgmise kommentaari: "Esimesed muljed klubist on väga positiivsed. Klubi on suur ja ambitsioonikas. Odense on hea koht, kus areneda, saada arenguks vajaminevaid tugevaid mänge tugevate vastastega ning treenida. Ootan pikisilmi edasist aega, et teha kõvasti tööd ning päev-päevalt areneda, et saada paremaks mängijaks. Üleminekut pean enda jaoks ainuõigeks otsuseks. Olen noor ja arenemisvõimeline."

Kooli kõrvalt

Edasi kinnitab Hannes Anier: "Kuna koolipäevi kui selliseid on jäänud praktiliselt viimane kuu ning hinnetega mingisuguseid probleeme pole, siis saime kokkuleppele nii kooli kui klubiga, et vajaminevad tööd teen ära interneti vahendusel või paaril päeval Eestis viibides ning eksamite tegemiseks sõidan Eestisse. Olen kindlasti väga tänulik mõlemale osapoolele, nii Gustav Adolfi gümnaasiumile kui ka Odensele vastutulelikkuse ja mõistmise eest."

OB on kolmekordne Taani meister ja viiekordne karikavõitja.

Viimasel paari aastal on OB mänginud ka Euroopa nimekates klubisarjades.