Siinkohal võib küll kõiki arglikke huvilisi julgustada ja kinnitada, et iga uue õpilase vastuvõtt on tantsukooli noorte poolt väga soe. Tundub, et sõbralikkus ja avatus on nii kooli juhtide, treenerite kui ka tantsijate ühine märksõna ja suhtlusstiil. Igaüks, kes uksest sisse astub, saab rõõmsa tervituse ja tähelepanu osaliseks.

Näidatakse ära, kus asuvad riietusruumid, tutvustatakse iseennast ja kooli tunniplaani, kutsutakse teiste seltsi. Esimese nädalaga on aga huvilisi aina juurde tulnud ning trenniajad hakkavad vaikselt täis saama.

Enamat kui tants

Oma tervituskõnes ütles tänavatantsukooli juht Peeter Taim, et vaatamata kümnetele klubidele ja saalidele, kus JJ Street tantsuklubi tänaseks igapäevaselt tegutseb, on Tabasalu tantsukool alles kolmas koht, kus nad on saanud uhkusega maja välisfassaadile oma logo kleepida ning seda oma päris pesaks pidada.

Seepärast on lootused Tabasalu tantsukoolile suured ja ka lapsi siinkandis jätkub. Nüüd alustasid tantsugrupid erinevas vanuses lastele ja noortele, aga juba algaval sügisel plaanitakse piisava huvi korral pakkuda midagi ka täiskasvanutele.

Tantsukooli rajaja ja visionäär Joel Juhti sõnul tegeleb tantsukool ka teatud mõttes noorsootööga. On ju eesmärgiks igavlevad noored tänavatelt kokku koguda ja aktiivsesse tegevusse kaasata. Naabruses olevale Tabasalu noortekeskusele siiski konkurendiks olla ei soovita. Joel Juht arvab, et noorteka ja tantsukooli tegevused on lihtsalt niivõrd erinevad. Tabasalu ümbruskonna laste hulka arvestades on suurem hulk erinevaid kasulikke ja arendavaid ajaveetmisvõimalusi ainult positiivne. 

JJ Street tantsukooli süda, tehtud Jõgeval JJ Street'i kevadseminaril. Foto: JJ Street

Tantsukooli juht Peeter Taim sõnab, et nende hulka on oodatud needki, kes ise just tingimata tantsida ei taha. JJ Street korraldab aastaringselt erinevaid üritusi, tantsuseminare ja noortelaagreid, mille korraldusega tegelevad peamiselt vabatahtlikud, seega organiseerimistegevust ja põnevaid väljakutseid leidub kõigile. Näiteks toimub siinsamas Tabasalu tantsukoolis järgmisel nädalal juba esimene koolivaheaja moe- ja tantsulaager. Terve nädala jooksul on majja oodatud lapsed ja noored ning üheskoos tehakse tutvust erinevate tantsustiilidega, kohtutakse mitme välismaise tantsustaariga ning korraldatakse ühiseid filmiõhtuid. See kõik on Harku valla noorele täiesti tasuta.

Toetatakse andekaid

Ühiskondlik tegevus ja aktiivse elustiili propageerimine on JJ Street motoks olnud läbi aastate. Selle tõestuseks kuulutas Tartu linn tantsukooli 2011. aastal linna parimaks noorsootööasutuseks. Ühiskondlikku vastutust võib järeldada sellestki, et alates sellest aastast on JJ Street tantsukoolil oma laste- ja perefond, mille kaudu toetatakse noorte huviharidust. Joel Juht: "See tähendab seda, et iga meil treeningul käiva õpilase kuutasust läheb 1 euro fondi, millega toetame andekate tantsijate pääsemist rahvusvahelistele koolitustele ennast täiendama ja edasi arendama." Juhti sõnul on seda tegelikult juba aastaid tehtud, kuid nüüdsest on hea tava kinnitatud tantsukooli ametliku poliitikana.