"Kooli väärikuse ja edukuse hoidmisel oleme pidanud ja peame ka edaspidi oluliseks järjepidevust ja traditsioonide hoidmist, aga ka õpikeskkonna kaasajastamist. Nii saavad käesolevast õppeaastast õpilased õppimise motivatsiooni ergutamiseks kasutada tahvelarvuteid. Meie püüdluseks on ka väärtustada igat õpilast, leida parimaid lahendusi lähtudes just tema huvidest ja võimetest. Tahvelarvutid leidsid rakendust ka emadepäeva kontserdi järel, kus nende kaasabil emadele interaktiivne koolitund korraldati," rääkis Tabivere gümnaasiumi direktor Piret Siivelt. „Põnevaid ja julgeid mõtteid meie kooli tuleviku üle avaldavad õpilased ka aastapäevadeks avaldatud almanahhis „Loovus ja tarkus", mida kaunistab suursugune öökull rohelisel maastikul koolimajaga," märkis ta.

Koolid hariduspuu võrseteks

Piret Siivelt näitas aastapäevaks valminud hariduspuud koolifuajee seinal. „Siit näevad õpilased ja meie külalised, missugused õppeasutused on olnud meie kooli eelkäijad. Vaadates möödanikku võib meie vallas haridus- ja kultuurilooliselt iseäranis tugeva vaimujõuga paigaks pidada Äksit, kus asusid köstrikool ja kihelkonnakool. Külakoolid olid Raigastveres, Murrus, Voldis, Õvanurmes. Kukulinnas on tegutsenud seitsme- ja Voldis kaheksaklassiline kool, mis 1979. a nimetati ümber Tabivere kaheksaklassiliseks kooliks." Siivelt märkis, et 31. mail on kavas õpilased viia matkale kunagiste koolimajade asupaikadesse. Lähematesse paikadesse matkatakse jalgsi kaugematesse ehk jalgratastega.

Piret Siivelt peab Tabivere kooli üheks eeliseks asumist looduslikult kaunis keskkonnas. „Koolimaja ümbritseb mõisapark ja kohe läheduses on Saadjärv. Selline ümbrus soodustab ka õuesõppe korraldamist. Õpilaste vaba aja veetmisele mõjub kahtlemata soodsalt huvikooli ruumide paiknemine koolimajas."

Tänane koolijuht Piret Siivelt on lõpetas 1990. aastal Tartu ülikooli ajaloo erialal. „Varem töötasin Tartumaal direktorina Kõrveküla põhikoolis ja Laeva põhikoolis ning õpetaja ja projektijuhina Kaagvere erikoolis. Kui 2011. aastal lugesin Postimehest kuulutust, et otsitakse inimest Tabivere gümnaasiumi direktori ametikohale. Otsustasin kandideerida. Põhjuseks olid ka teadmised Tabiverest kui looduskaunist ja tugeva vaimsusega paigast," ütles ta. Ajalooõpetajana jutustab Piret Siivelt, kes on muide Indrek Tarandi ja Eerik-Niiles Krossi kursusekaaslane, ka enda osalemisest lähiajaloosündmustes. Nii on ta lastele näidanud ajalootundides kollast t-särki, mida kandes toonased noored protesteerisid nõukogude nomenklatuuri kavatsuse vastu hakata Virumaal fosforiiti kaevandama.

Kehalise kasvatuse õpetaja Rein Jõeveer tõi esile Tabivere õpilaste silmapaistvust mitmetel spordialadel: „Karikaid on välja teenitud nii ülemaakonnalistel kui ka üleriigilistel rahvastepalli võistlustel. Edu on saavutatud teatevõistlustel „Tähelepanu, start!" ning medaleid võidetud ka kergejõustikuvõistlustelt." Jõgevamaa kehalise kasvatuse õpetajate ainesektsiooni eestvedajana on Jõeveer Tabivere koolis ka kolleegidele kokkusaamisi korraldanud. Lähiajal plaanitseb ta siin läbi viia jalgpallialase koolituse.

Tabivere kooli õppealajuhataja, 1. klassi klassijuhataja ja inimeseõpetuse õpetaja Kadi Kesa on olnud ise sama kooli vilistlaseks. „Lõpetasin kooli 1995. aastal. Kooliajast on mul meeles targad ja heasüdamlikud õpetajad, kellest mitmedki on nüüd minu kolleegideks. Tore on tagasi mõelda ka laulmisele kooli kooris. Hästi on meelde jäänud ka minu õpinguaastate õppetehnika, näiteks suurte vanaaegsete kõrvaklappide kasutamine võõrkeeletundides. Vahvad olid ka muusikaõpetaja Vaikmaa korraldatud karnevalid, kus sai kasutada Vanemuise teatrist pärit kostüüme ja mitmesugust butafooriat."

 „Minu arvates on Tabivere koolil suuresti kodukoha nägu," arvas raamatukogu juhataja Maila Trink, kes loodab, et vaatamata infotehnoloogiaajastule püüavad kooliõpilased võimalikult palju teadmisi ja ilukirjanduslikke emotsioone omandada ka trükilõhnalisest kirjandusest.

„Paikkonnale ja kogu Jõgevamaale on oluline, et Tabivere kandi hariduselus on püsinud tõsine õppimishuvi ja tugevad traditsioonid. Loodetavasti jätkub seda kõike ka lähitulevikus tööd alustavasse Tabivere põhikooli, millel eeldused kujuneda üheks jõulisemaks seda tüüpi kooliks kogu Jõgevamaal," arvas maavanem Viktor Svjatõšev.