Elmar Kivistik suri 7. detsembril 1973. aastal Tabiveres, kus ta ka elas ja töötas Saadjärve kolhoosi töökojas. Ta on maetud Äksi kalmistule, kuhu on püstitatud ka tema mälestussammas. Võistluspäev algas korraldajate ja noorte laskurite poolt süüdatud mälestusküünla ja -pärja asetamisega tema hauale. Kõigepealt alustasid võistlust kohalikud laskmishuvilised.

Tänavu oli kutsutud osalema ka Jõgeva linna laskurid.
Võisteldi kahes vanuseklassis õhupüssi harjutuses 10-lt meerilt püsti asendist. Noorte vanuseklassis 12-17 aastat oli täpsem laskur Raido Raudsepp Tabiverest 79 silmaga. Järgnesid Silva Lill Jõgevalt 78 ja Andri Ehamaa Tabiverest 74 silmaga. Vanuseklassis 18+ võitis esikoha Kaupo-Villu Tänav Tabiverest 91 silmaga. Järgnesid Ants Prii Jõgevalt 86 ja Tambet Luha Maarja-Magdaleenast 77 silmaga.

Võistkondliku võistluse kolme võistkonna vahel, kus läks arvesse viie parema laskuri tulemused oli väga tasavägine. Võitjaks osutus külalisvõistkond Jõgeva linnast 392 silmaga. Maarja-Magdaleena küla oli teine 391 ja Tabivere alevik kolmas 388 silmaga.

Proffide võistluses õhupüstoli ja õhupüssi harjutuses osalesid Eesti kaheksa parimat laskurit käesoleva aasta edetabeli põhjal. Õhupüstoli harjutuse võitis käesoleva aasta Eesti edukam noorlaskur, Euroopa juunioride meister Peeter Olesk Põlvast. Õhupüssi harjutuses oli täpsem Valeria Koljuhhina Narva Laskespordiklubist, jättes neljandaks küll teiseks laskmisharjutuses käesoleva aastal Euroopa meistriks tulnud Kaitsejõudude Spordiklubi laskuri Andžela Voronova.

Elmar Kivistiku mälestusvõistlust toetasid Tabivere vald, Eesti Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupp ning Mayeri Industries AS.