Hindamine toimus kahes etapis: enesehindamine ja välishindamine.

Enesehindamiseks viidi läbi ankeetküsitlused noortele (7- 26.a.), noorsootöötajatele ja noorteorganisatsioonidele. Sellele järgnesid konsensusseminarid, mille käigus said tabelitesse vajalikud andmed ja numbrid. Andmed saadeti välishindajaile, kes käisid kohapeal olukorraga tutvumas ning toimus välishindajate kokkusaamine noorte ning noorsootöötajate vahel. Kohtumiste tulemused võeti kokku ümarlaua taga, kus Taebla valla noorsootöö sai positiivse hinnangu. Positiivsele hinnangule üldjoontes lisandusid kitsaskohad, milledeks toodi välja noorsootöötajate motivatsiooni puudus ja koolituse vajadus, valla noorsootöös järjepidevuse ja süsteemi puudumine, noorte ja KOV vaheline koostöö otsustusprotsessides nõrk.

Pärast välishindajate tagasisidet töötas kohalik hindamiskomisjon välja parandusettepanekud, mis vormistati ENTK poolt antud tabelisse.

Toodi välja olulisemad tegevused, tähtajad ning vastutajad. Tehtud töö alusel püstitati Taebla vallas noorsootöö eesmärgid ja edasised suunad.

Olulisemaks eesmärgiks pidas komisjon süsteemi loomist, kus 2 korda aastas on üle vaadatud noorsootöö tegevuskava, analüüsitud tehtut ja püstitatud uued eesmärgid. Järjepideva tegevuse aluseks on KOV arengukava noorsootöö osa, kus võimalus muudatusettepanekuteks noorsootöös.

Noorsootöö alusvundament on noored, seega eesmärgiks seati noorte kaasamine KOV otsustusprotsessidesse ja rahulolu- uuringute läbiviimine noorte hulgas. Noor te rahuloluuuringutest selgub tegelik hinnang noorsootööle.

Antud teemal on võimalik huvilistel lisaks lugeda LINK (Taebla valla kodulehel - uudised ja teated all).

Järjepidev töö viib meid selleni, et meie noorte hulgast sirguvad ühiskonnale täisväärtuslikud inimesed.

Peame seda uskuma juba täna ja tegutsema koos noortega.