Maa sees augus küpsetatud liha ja kala juures on Aigari arvates oluline soola, pipra ja muude poes pakutavate maitseainete vältimine. Selle asemel maitsestatakse toit vastavalt aastaajale ja võimalustele looduses leiduvaga. Aigar oli valmistanud kahekilosed sealihatükid neljal erineval moel: esimese tüki rabarberi ja kuusekasvudega, teise sibula, tilli ja seentega, kolmanda sibula, seente ja meega ning neljanda ebaküdoonia ja kadakamarjadega. Kadakamarjad olid teise aasta omad, s.t lillat värvi, ja seened siiski eelmise aasta omad, kuna juuni alguses veel meie metsadest värskeid saada pole. Liha maitsestamiseks lõikas Aigar kamara sisse kaks pikka soont, kuhu ta siis eelnimetatud maitseandjad sisse pani. Kui liha maitsestatud, tuleb tükk lehtede sisse mässida. Otse liha peale tuleks panna selliste taimede lehed, mis maitset ei anna, et mitte liha ära rikkuda. Järgmised kihid pole aga selles osas nii olulised, lihtsalt mida suurem leht, seda parem on teda ümber liha keerata. Kõige lõpuks sobib kinnisidumiseks naati kasutada.

Lehtedesse mässitud lihatükid pannakse maasse kaevatud kividega vooderdatud auku, milles on eelnevalt kolm-neli tundi olnud lõke. Auk kaetakse ja peale tehakse lõke. Alt, külgedelt ja pealt tulevas kuumuses küpseb liha kenasti läbi, samas peavad lehed küpsemisel tekkivaid mahlu kinni ja liha ei jää kuiv. Maa sees küpsetamisel kehtib sama reegel, mis ahjuski - mida suurem tükk, seda kauem aega läheb. Neid tükke, millest eelpool juttu oli, küpsetati neli-viis tundi. Pisikuid ei ole tarvis karta - liha küpseb pikki tunde väga suurel kuumusel. Pigem võib tervist rikkuvaid pahalasi karta kodudes poolküpsetatud toidus.

Et kõik inimesed liha ei söö, tehti ka lõhet. Pool kala maitsestati mee, teine pool seentega, lisaks veel tilli. Kui maitseained lisatud, tõmbas Aigar kala okstega kinni ja sidus veel naadiga üle. Kala nii pikka küpsemist kui liha ei vaja, piisab poole lühemast ajast.

Kui toit oli uuesti lahti pakitud, asuti sööma. Liha ja kala olid väga maitsvad, kummalisevõitu valmistamisviis ei heidutanud kedagi. Söömise ajal tunnistas Aigar, et nauditav ei ole mitte söömine, vaid kogu protsess ettevalmistusest söömise alustamiseni.