Iga aasta on millegi poolest eriline ja ka 2011. aasta jääb meelde omamoodi mälestustega.

Möödunud aastale tagasi vaadates on vallas positiivset palju - eriliselt teevad head­meelt meie hakkajad inime­sed, kelle eestvedamisel on ellu viidud mitmed projek­titööd ja algatused. Leader meetmest anti just meie val­lale kõige enam rahalist tuge.

Valasti külaselts sai oma majja vajaliku sisustuse. Kaa­ruka külaseltsil valmis saun ja varjualune. Tehisjärve ää­res hakkab kujunema korra­lik puhkeala mänguväljakute, grillikohtade, püstkodadega ja suplusalaga. Viisu külas ava­ti KIKi toel allikad ning raja­ti tiigid. MTÜ Roosna-Alliku Mõis soetas uue kohvikule­ti ja sai sisustusele täiendust. Alustati Roosna-Alliku pargi valgustuse projekteerimisega. MTÜ Allikaveed soetas heli­tehnikakomplekti ürituste lä­biviimiseks. Toimusid Roos­na-Alliku esimene motopäev ja loodusmaja koolitused. Tä­na katavad mõisasaalide sei­nu fotograaf Ingmar Muusi­kuse loodusfotod meie valla kaunitest paikadest. Nimeta­tud projektitööd on ellu vii­dud koostööna, kus vald on sildfinantseerinud ning toe­tanud omaosaluse katmist. Täname kõiki, kes on oma te­gevusega panustanud nende ideede elluviimisse!

Tagasihoidlikule eelarvele vaatamata oleme jätkusuutli­kuna töös hoidnud kõik val­la hallatavad asutused ja või­maluste piires parandanud ka nende üldist olukorda ning töökeskkonda. Parimaks näi­teks on lasteaed Hellik sise­ruumide värvivärskendus koostöös firma CAPAROL-iga, kus töösse kaasati ka lap­sevanemad. Vald omaltpoolt paigaldas ujulasse uue ripp­lae, teostati köögiremont ja lihviti saali parkettpõrand.

Suurematest koostööpro­jektidest väärib märkimist valgustatud kergliiklustee valmimine valla piirist ku­ni Vodja ristteeni, mis aitab turvaliselt liigelda ja avardab sportimisvõimalusi.

Toredaks traditisiooniks on kujunenud kaunite ko­dude rajajate tunnustamine. Heameel on tõdeda, et he­korrastatud majapidamiste hulk meie vallas järjest kas­vab. Teist aastat järjest vääris Roosna-Alliku vald presiden­di heakorra autasu, käesoleval aastal oli tunnustusobjektiks Viisu park.

Tahaksin tänada Sihtkapi­tali Õpihimuline Noor panus­tajaid. Tänu meie ettevõtjate­le ja annetajatele oli võimalik 2011 suvel tunnustada kolm­ekümmet edukat õpilast.

Kordaminekuid, mida meenutada on veelgi, kuid eeltoodud on ühed neist, mis läinud aastat saatma jäävad. Valmiv arengukava aastateks 2012 - 2020 seab uued suu­nad ja ideed, mida lähiaasta­tel ellu viia. Selleks soovime kõigi vallaelanike koostööd ja head tahet.

Vallavolikogu nimel tervitan kõiki eelolevate jõulude puhul ning tahan soovida, et meie vald püsiks elujõuline ning areng stabiilne. Häid jõule!