Laupäeval, 25. jaanuaril osales Puhja noormees Kristo Selleke Jäärajasõidus Võrtsjärve jää 2014 ja naases etapilt esikoha karikaga noorte arvestuses. Eesti Karikavõistlusi jäärajasõidus (KV) sõiduautodele korraldatakse Ees­ti Autospordi Liidu Rallikrossikomitee (EAL ERK) poolt mitmeetapilise seeria­võistlusena.

Kristo on Puhja Gümnaasiumi 9. klassi õpilane, kes koolis on silma paistnud tubli jalgpalluri ja helitehnikuna. Väl­jaspool kooli huvitub ta aga autospor­dist ning sellele kulub ka enamjaolt tema vaba aeg. Autospordi pisiku sai Kristo raja ääres pealtvaatajana ning oma esimese tõsisema sõidu tegi 2012. aasta talvel Võrtsjärvel. Tänasel päeval on noorel autospordihuvilisel ette näi­data neli esikohta, kolm teist kohta, kaks kolmandat kohta, lisaks juurde üks neljas koht, katkestamine ja diskvalifit­seerimine ja seda kõike 2013. aastal. Ka käesoleva aasta algus on olnud Kristole edukas ja paljutõotav. Silmapaistvad tulemused ei tule aga iseenesest. Selle taga on suur huvi, pühendumine, järje­pidev töö, leidlikkus ja vanemate toe­tus. Suur kiirus ja adrenaliin on vaid üks osa autospordist. Alaga tegelemine on õpetanud Kristole, et alati saab pare­mini, keegi pole eksimatu ning ennnast ei tohi ülehinnata. Tulevikuplaanid on noormehel edasiõppimisega seotud, kuid ka autospordil on oma koht.

Puhja valla neiud Alina Samoilova (11. klass) ja Cäroli Vardja (12. klass) jaga­vad oma elu Puhja, Tartu ja Pärnu va­hel. Argipäevadel on õpilased koolis, pärast sõidavad Tartusse tantsutrenni ning nädalavahetused veedavad Pärnus - nimelt on tütarlapsed Pärnu Võrkpal­liklubi tantsutüdrukud.

Alina alustas tantsimisega 10 aastat ta­gasi Puhja Gümnaasiumi tantsuringis ning Explosion tantsutrupini jõudmise tee oli käänuline ja võttis aega. Neiu tõ­deb, et paar aastat tagasi ei teadnud ta, kus on tema õige koht ja seikles ühest tantsutrupist teise, kaotades sõpru ja leides uusi. Kuid nüüd on ta jõudnud selleni, mida ta südamest teha tahab ja naudib. Tantsimine on õpetanud Ali­nale, et kui tahad kaugele jõuda, pead palju pingutama. Olgu see siis väärt pisaraid, aega, tervist või raha. Ja min­gil juhul ei tohi alla anda, kui miski ebaõnnestub. Tantsimisele pühendu­mine väga palju õppetööd mõjutanud ei ole.

"Kui Pärnus on nädala sees mäng, siis olen järgmisel päeval koolis väga väsinud ja vahel võib juhtuda, et õp­pimiseks ei ole lihtsalt aega, kuid seda esineb harva," tunnistab Alina. Oma tulevikku plaanib neiu samuti tantsi­misega siduda.

Nende noorte inimeste lood on suu­repärased näited sellest, kuidas huvi, pühendumine, järjepidevus ja toetavad vanemad on taganud edu huvi pakku­vas valdkonnas. Olgu nad eeskujuks ja inspireerijaks kõigile kaaslastele.