Diplomi olid kõik auga ära teeninud. Ka kommid ja vastlakukkel kulusid ära.

Külmad ei lubanud „Rannakarpe” veebruaris pikemat reisi ette võtta, aga märts läks soojaks ja me sõitsime päris liinibussiga Uulu. Esmalt käisime kaemas, kuidas ka Vallavalitsuses töö käib. Igas toas võeti meid lahkelt vastu ja näidati kõike, mille vastu huvi oli. Küsiti ka meie laste soove ja sooviks oli vaid oma lasteaia mänguväljak. Täname toreda vastuvõtu eest Irist! Edasi läksime „Liblikate” rühma, kes meid juba kannatamatult ootasid. Sai koos maiustatud, mängitud ja lauldud. Nii mõnigi lastest rõhutas, et leidis toreda kaaslase.

Kevad on uue elu algus paljudele loomariigis. Nii ka Tamme talu loomadel on sündinud palju looma- ja linnulapsi. Juba oli pererahvaga kokku lepitud, etkevadel tuleme. Õpetaja Signe tellis bussi, kodust oli kaasas suupärast loomadele ja kohal me olimegi. Lambatalled olid raudsed lemmikud, neid söödeti kõige enam. Paljudele meeldis hobune, aga ka linnupere liigirikkus pakkus väga huvi. Täname pererahvast hooliva vastuvõtu eest.

Märtsi alguses panid Päikesekiired helkurvestid selga, võtsid pikast nöörist kinni ja läksid oma silmaga kaema Sadama poodi oma lasteaialaste väljapandud talvekunstitöid. Mõnel tuli oma töö ka tuttav ette, pealegi peagi on käes kevadiste tööde esitlemise aeg. Muidugi ostsime poest ühes ka maiust. Tähelepanekuid tegime teisigi: tee peal ei tulnud meile vastu ühtegi autot ja väga tugev tuul oli minnes vastu, tagasi tulles lausa abiks.

Naistepäev möödus Päikesekiirte rühmas tähenduslikult, seda et tähtis päev käes, kinnitasid kahe terase poisi, Teedu ja Priidu päris eluslilled, tulbid, vaasis rühma naisperele. Rühma tüdrukutele, 2 neid hetkel lasteaias oligi, tegid mõned rühmapoisid ka väikesed kingitused – prossid.

Vastlapäeva pidasid Päikesekiired Jõulumäe kelgumäel liulaskmisega. Juba rühmalaste koos sõit sinna ja tagasi oli meeli elavdav. Täname transpordi eest veelkord Markuse ja Triinu vanemaid. Samuti täname mäel ohutuse tagamise eest Markuse, Triinu ja Kahro ema. Täname ka Vilma tädi, kes oli rühmas abiks ja Sirjet, kes oli valmis ka meiega mäele turvama tulema kui vaja olnuks. Hea on olla kui meil lasteaias on toeks selline mees(nais)kond.

Päikesekiired tänavad lisaks ka Märteni pere meditsiinilise mõõteriista, termomeetri, eest, mis vajadusel abiks lapse terviseseisundi määramisel rühmas, st palavikupügala mõõtmiseks. Rannakarbid tänavad Anni-Marii ema korvide eest, neid jätkus lausa mõlema rühma jaoks.

Kuigi lumi veel maas, on hinges juba kevad. Loodame, et varsti võib öelda ka

– looduses on kevad. Meie lastega otsime kevadet ja iga päevaga leiame üha rohkem.

Soovime kõigile kauneid, värvilisi mune lihavõtteks!