Tahkuranna valla 18. vapimärk anti Tahkuranna Lasteaed Algkooli direktorile Krista Saarsele.

Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuri ja spordiõpetaja eriala. Peale Ülikooli lõpetamist 1971. aastal on Krista Saarse töötanud Puurmani ja Jõgeva Keskkoolis. Pärnu tüdrukuna igatses ta tagasi Pärnumaale. 1982. aastal see võimalus avaneski.

1.augustil 1982 asus Krista Saarse tööle Võiste Lastepäevakodu juhatajana, mis tol ajal oli kalurikolhoos Pärnu Kalur alluvuses.

Ta on erialase kõrgharidusega spetsialist, kes juhib kooli ja lasteaeda ning kannab vastutust asutuse üldseisundi, arengu ning rahaliste vahendite õiguspärase ja otstarbeka kasutamise eest.

Olenemata riigikordadest, lasteaia, kooli suurusest, kooliga liitmisest, kohaliku võimu muutustest, on Krista Saarse üle 30 aasta suutnud Tahkuranna vallas haridusasutuse juhina vastu pidada.

Krista ise on öelnud, et ennekõik on ta õpetaja.

Talle meeldib lapsi õpetada, nendega tegelda ja neile tunde anda. Krista Saarse on olnud Tahkuranna valla volikogu liige aastatel 1996-1999 ja 1999-2002.

Krista on sõbralik ja abivalmis kolleeg.

Tahkuranna kultuuriinimene 2012 on Annely Kuningas.

Ta on lõpetanud Heino Elleri nimelise Muusikakooli koorijuhtumise eriala. Ta on eesti koorijuht ja muusikapedagoog. Ta töötab Uulu Põhikooli muusikaõpetajana.

2011. aastal taaselustas Uulu Segakoori tegevuse. 1991. aastast töötab ta Pärnu Kunstide Majas koorijuhi ja vokaalansamblite juhendajana.

Mitme kollektiivi juhina on ta saavutanud auhinnalisi kohti koorikonkurssidel nii Eestis kui välismaal.

2006. aastal lõpetas ta Tallinna Ülikooli Kunstide Teaduskonnas muusikateraapia kursuse ja alates sellest ajast töötab ta SA Pärnu Haigla Psühhiaatria Kliiniku Päevakeskuses muusikaterapeudina. Alates 2007. aastast laulab ta Eesti Koorijuhtide Naiskooris.

Aastal 2008 pälvis ta Pärnu linna Aasta Õpetaja tiitli.Uulu segakoori liikmed ütlevad: „ Anneli on oma ala professionaal. Ta on sõbralik, abivalmis, kohusetundlik ja empaatiavõimeline. Segakoori proovide õhkkond on alati positiivne ja tegus."

Tahkuranna parim sportlane 2012 on Karl Valgepea

Ta on alati reipalt jalgrattal, suuskadel või jalgsi ringiliikuv inimene. Meile kõigile eeskujuks tervislike eluviiside poolest.

Ta on öelnud: „Sport - see on eluviis," tema lemmik spordialaks on orienteerumine. Karl Valgepea on oma teadliku elu tegelenud spordiga, kuid suurde sporti pole ise tahtnud minna. „Nägin, et pole nii kõva mees": ütleb Karl Valgepea ise.

23 korda on ta osa võtnud Tartu suusamaratonist, viimati 2008. aastal. 2012. aasta suvel osales Karl Valgepea Maailmameistrivõistlustel orienteerumises M80A vanuseklassis Saksamaal ning saavutas 25.koha tavarajal. See on väga hea tulemus maailma mastaabis.

Eesti Meistrivõistlustel M75 vanuseklassis saavutas Karl 7. koha tavarajal ning ühisraja tulemuseks 7 . koht. Karl Valgepea terviseretsept oma eakaaslastele: „Treening peab olema pidev ja mõõdukas." 21. detsembril 2012 aastal täitus Karl Valgepeal 80. eluaastat.

Tahkuranna valla tänukirjad said

Anu Alloja - õpetaja Anu on sõbralik, rahulik, hea suhtleja nii laste kui täiskasvanutega. Uuendustega kaasamineja, aktiivne tegutseja nii koolis kui väljaspool kooli. Abivalmis kolleeg.

Lea Anniko - on nõudlik õpetaja ja hea suhtleja. Tegeleb aktiivselt Tahkuranna Algkooli õppekava tööga. Sõbralik ja lojaalne kolleeg.

Boris Bai - on Uulu kooli usaldusväärne remondimeister, kes on alati olemas kui on tarvis ükskõik mida remontida, ümber paigutada. Samuti kooli õuealal on ta asendamatu abiline. Ja seda kõike teeb ja toimetab ta ennastsalgavalt, vaatamata oma kõrgele eale.

Maia -Liisa Kasvandik - Maia-Liisa on viimased 6 aastat vedanud valla planeerimistegevust. Käesoleva aasta esimesel poolel valmis tema juhtimisel valla üldplaneering. Lisaks igapäevatööle on tema eestvedamisel vallas korraldatud talguid "Teeme ära". Hiljuti seadis Maia-Liisa ennast elama Tahkuranna valda Leina külla ning võtab aktiivselt osa Tahku Tare mõttekoja tööst.

Sirje Kõresaar - Sirjele omistati käesoleval aastal AASTATE ÕPETAJA AUNIMETUS, mis annab kinnitust, et tegemist on väga toimeka ja austust vääriva inimesega, kes on auks ja uhkuseks mitte üksenes Uulu Põhikoolile vaid tervele vallale.

Teevi Leppik - Teevi töötab Tahkuranna Lasteaias õpetaja abina, tema on isik, kelle kohta võib öelda: Õige Inimene Õiges Kohas. Ta on abivalmis ja toetav, töökas ja alati sõbralik. Vabal ajal tegeleb Teevi rahvatantsuga. Igati meeldiv töökaaslane.

Kadri Madisso - 2012. aasta augusti kuus täitus Kadril 10-aastane tööstaaz. Kadri oli Uulu Kultuuri- ja Spordikeskuse administraator, kuid Kadri sportlase hing ei andnud rahu ja ta alustas suusalaste õpetamisega. Tänaseks on Kadri omandanud Tartu Ülikooli bakalauruse kraadi ja jätkab õpinguid magistriõppes.

Raili Mengel-Sünt - igale paikkonnale annavad tuntust juurde sündmused. Hapukurgifestival on üks sellistest sündmustest, mis Tahkuranna valda on nähtavamaks teinud. Võib julgelt öelda, et Raili on Hapukurgifestivali maaletooja. Samuti on Raili Romantilise Rannatee projektijuht ja Eesti Maaturismi edendaja. „Ehedus, personaalsus ja sõbralikkus on need kolm põhjust, mis mind ikka ja jälle panevad valima maapuhkuse kasuks" ütleb Raili Mengel-Sünt.

Ulvi Poopuu - Ulvi on Tahkuranna Vallavalitsuse raudvara. Tänu pikaaegsele töökogemusele tunneb suuremat enamust valla elanikest. Tema töö oskustest ja teadmistest on abi saanud vallaametnikud, kui ka allasutuste juhid. Lisaks vallasekretäri ametikohustustele on Ulvi abiks vallas haridusküsimuste lahendamistel ning nõu ja jõuga abistab sotsiaalnõunikku.

Anu Rentnik - 2007. aastast töötab Uulu LA õpetajana ja pedagoogilist tööstaazi on üle 36 aasta. Õppe- ja kasvatustöö läbiviimisel on lapsesõbralik ja oskab rühmas luua asjalikuusaldusväärse töömeeleolu. Kolleegide poolt on ta leidnud tunnustust abivalmiduse, usaldusväärsuse, südamlikkuse ja põhjalikkuse poolest.

Külli Saat - on Tahkuranna LA õpetaja abi. Ta on lapsesõbralik ja hea suhtleja. Kolleegid ütlevad: „Külli on töökas inimene, abivalmis, rõõmsameelne ja meeldiv kolleeg".

Ülle Toomla - 2008. aastal anti Ülle Toomlale tiitel AASTA MAARAAMATUKOGUHOIDJA PÄRNUMAAL. Ülle töötab Võiste raamatukogus 1987. aastast. Ülle on vaikne kulgeja, alati abivalmis ja sõbralik raamatukogutädi, kes kiires elutempos jääb igapäeva tegemiste varju. Ülle on inimene, kes enne mõtleb ja siis ütleb, tooreid mõtteid ta välja ei ütle.

Maie Vakk - Maie on olnud 18 aastat aktiivne naisseltsi liige. Vabatahtlikkuse alusel tegutseb EELK Tahkuranna koguduse vöörmündrina. Alati aitab kaasa talgute korraldamisel, külakeskus Tahku Tare koristustöödel. Toetab oma nõu ja jõuga külaelu arengut ning on abivalmis.

Piret Variksaar - 2008. aastast töötab Piret Uulu LA muusika- ja liikumisõpetajana. Pedagoogilist tööstaazi on 23 aastat, sellest 15 aastat Tahkuranna vallas. Oma töös on Piret järjekindel, loominguline ja tulemuslik. Ta teeb oma tööd hästi ja nõuab seda ka teistelt.

Kahel õppeaastal on Pireti laululapsed leidnud kõrget tunnustust maakondlikul laulukonkursil „Sügisulg", 2 õpilast jõudsid vabariiklikku „Laulukarusselli" saatesse võistlema.

Sporti toetav ettevõte on OÜ Uulu

Osaühing Uulu Ehitus on aastataid elus hoidnud meie valla 1. mai jalgpalli tähtsündmust „Poissmehed -Naisemehed" 2012. aasta suvel toetas Uulu Ehitus sõitu Pärnumaa Rannamängudele. Tahkuranna valla sportlased on uhked, et nad said istuda spetsiaalselt nende jaoks ehitud auto kastis ja sõita läbi Kihnu Pärnumaa Rannamängudele.

Tahkuranna vallast esitati Kauni kodu 2012 maakondlikule konkursile perekond Absaloni kodu ja ettevõtetest GG -Group OÜ.Üleriigiline Eesti Kaunis kodu konkurss, mille patrooniks on Vabariigi President on toimunud juba 15 korda, Pärnumaal 14 korda. Tahkuranna vald on esitanud igal aastal konkursile oma valla kauneid kodusid ja korrastatud ettevõtteid.

Käesoleval aastal võitis „Kaunis Kodu" konkursil Looduslähedase keskkonna kategoorias I koha perekond Absalonide kodu Reiu külast.

Maakonna hindamiskomisjoni liikmete arvates vastab perekond Absaloni aed oma olemuselt inimlikule täiuseigatsusele. Haljastus sulab kokku männimetsaga, sealt vaatega merele, muulile. Pilkupüüdvate lillepeenardega harmoneeruvad teerajad, laternad ja voolav vesi.

Kaunis koduaed ei teki üleöö või iseenesest, see on järjekindla töö tulemus. GG-Group on tegutsenud oma meeskonnaga Tahkuranna vallas Uulus enam kui kümme aastat.

Valdav osa tootmisest on puitkarkassmajad, mida transporditakse Skandinaaviamaadesse.

Kõrvuti tootmisega on selles firmas rõhku pandud ka ettevõtte territooriumi heakorrale.

Lugupeetud tunnustatud, Teie tegutsemislust aitab palju kaasa valla elu sisukamaks ja mitmekülgsemaks muutmisele.

Aitäh Teile!

Kõigil kontsert-aktusel osalenuil oli võimalik osa saada Luisa Värk´i ja Alen Veziko kaunitest lauludest.