"Naabrid on küll väga rahul, et saab lähedale juuksurisse tulla. Pole tarvis isegi susse ära võtta. Ainult jaluta üle koridori," ütleb Batšinskaja. Ta tunnistab: mõnedki kohalikud ei uskunud, et Kumnas sündinud ja elav naine enda äri püsti paneb. Aga läks hoopis vastupidi ning ta avas endanimelise salongi. Tahtejõudu näib Lindal jätkuvat. Naine räägib, et õppis juuksuri eriala Tallinna Tööstushariduskeskuses.

Toona kestis õpe veel kaks aastat, praegu saadakse paberid juba pooleteist aastaga. "Meie kursusel vedas, sest juuksuripraktika oli minul väga hea ja pikk. Kuhugi ei taheta tööle neid, kellel on praktika väike," ütleb ta.

Ehitas ise salongi

Esimene töökoht oli Tabasalus. Varsti taotles naine EAS-ist alustava ettevõtte toetust. Kuid seda saada ei õnnestunud. Jäi üle loota vaid enda ettevõtlikkusele, taibule ja säästudele. Tuli asutada osaühing ning alustada äri.

Kas juuksur lõikab soengusse ka mustreid või nimesid? “Teen. Kuid mitte väga efektseid, sest neid klinte on vähe. Mõned siksakid ja mustrid on lõigatud,” ütleb Linda Batšinskaja.

Kõigepealt vajas remonti ja sisustamist salong. Selleks kulus aega umbes aasta. Vahetada tuli aknad ja uksed ning ehitada uus ahi. Remonti vajasid põrandad ja ümberehitust toad. "Osad seinad on võetud maha. Köögis on nüüd kohvinurk ja puhketuba. WC ja vannituba olid varem eraldi. Esikust saab kohe suurde tuppa," näitab juuksur.

Uksed tehti lahti 2010. aastal 1. juunil, kui valmis sai suur tuba. "Ega ma alguses ei saanudki endale palka maksta. Kõik läks investeeringuteks ja ehituseks," lisab naine.

Tagumine ehk maanteepoolne tuba sai valmis kaks aastat tagasi. Nüüd on salongi kasutada suur juuksuritooliga ruum. Ning ka tillem tuba, kus on võimalused ripsme- või kulmutöödeks.

Kes on Linda Salongi kliendid peale Kumna rahva? Juuksur räägib, et palju naisi ja mehi käib Tabasalust. Samuti naaberkülast Tutermaalt, Harkust ning Keilast. Kliente on ka Haapsalust ja Tallinnast. "Kaugeim klient on Norras tööl. Eestisse saabudes käib ta siin juuksepikendusi panemas," ütleb Linda.

Tulevikuplaanide kohta räägib naine, et tahaks võtta juurde veel ühe juuksuri. Koht ja peegel on suures toas olemas. Tarvis on vaid juuksuritooli. Võimalikud on ka maniküüri-, pediküüri- ning massaažiteenused.
_______________________________________

Linda Salongi teenused

• "Meeste, naiste ja laste juukselõikused, juustepikendused, soengud ja keemiline lokk," loetleb Linda Batšinskaja. Samuti teeb ta kulmutöid ehk kitkub ja värvib neid. Ripsmeid saab ka püsivärvida ja püsipikendada.

• Salongis saab lasta panna ka mitmesuguseid juuksepikendusi (ehk tress ja keratiin). Samuti on võimalik tellida afropatse. "Neid soovitakse aga vähe. Võib-olla üks kord aastas," ütleb juuksur.

•Kunagi on tema sõnul mõeldav ka kunstküünte teenus. Kuid mitte lähiajal.

•Vaata lisa www.lindasalong.eu.