Retk kulges üle Vändra- Viljandi- Pikassilla -Otepää. Teekonnal trehvas nii mitmeidki pargihooldajaid ja bussiootekodade paikajaid. Pokumaal tervitas kõiki teemapargi tänane eestvedaja Urmas Roht ja küsis ega kellelegi pole vaja tõlkida võro kiilt. Lubasime hilisemalt õdakuks ära kohaneda.

Kõva kolm tundi riisumist, oksaprahi põletamist, mullatöid ja muid heakorravõtteid oli panus, mis talgulised Pokumaa hüvanguks andsid. Seejärel läks sõit Urvastesse, kus Külaküügi perenaised ehk kõigile tuntud Contra pereliikmed olid maitsva talgusupi valmis saanud. Urmas Roht tõi välja ühe autentse lõõtsapilli - ikka õige Teppo - ja Ukuaru ning Sangaste valsid kõlasid tänuks tehtu eest. Huvilised said omandada kehtivaid kohalikke Urvaste rahatähti URBANeid. Need on tarvitamiskõlbulikud 26. mail korraldataval Urbanipäeva laadal.

Järgnes retk Eesti jämedaima puu, Tamme-Lauri tamme ülevaatuseks. Täpsustatud ülemõõtmine andis rinnasümbermõõduks 860 cm, kümme aastat tagasi oli ümbermõõt 821 cm - seega täiesti kasvav puu.

Seejärel avanes võimalus oma silmaga kaeda Pokukodade imelist sisemust. Pildid pokudest ehk muinasjutulistest mätastarnadest - valik Edgar Valteri rikkalikust pildikogust ja lasteraamatute kujundustest. Paljudele on üllatav kunstniku maalilooming.

Eraldi toad Pokukoja all on muinasjuttude kuulamiseks ja metsa ning metsatöövahenditega tutvumiseks. Pokumaa tänase tegevjuhi sõnul on kogu ettevõtmise juhtmõtteks õpetada inimesi lapseeast peale mitte ainult nägema loodust, vaid ka vaatama ja märkama. Selleks on rajatud Pokumaa 50 ha alale mitmeid radu ja rohkesti ideid veel elluviimist ootamas.

Koduteel tegi talguseltskond veel peatusi: vallutati ära Väike- Munamäe tipp (207 m merepinnast) ja külastati just värskete talgujälgedega paika Hellernurmes - võimast vesiveskit-muuseumi.

Osavõtjad jõudsid järeldusele, et Teeme Ära talgupäevadele tasub reisimõõtu lisada edaspidigi ja soovitavad seda lahkesti kõigile üle Eesti.