Alates eelmisest aastast tegutseb Mustpeade majas Tallinna Filharmoonia, aasta jooksul toimus Mustpeade majas ligi 300 kontserti või kultuurisündmust, mille korraldajaks oli enam kui 70 erinevat kultuuriorganisatsiooni. Alates septembrist on maja kodusaaliks Tallinna Kammerorkestrile ning siia toonud Kadriorust üle oma kontsertsarja Eesti Interpreetide Liit.

Härm ei suuda uskuda, et aastas kümneid väärt kontserte korraldav linnaasutus tahetakse lihtsalt tänavale tõsta. „Me oleme Mustpeade hoonega teinud kaugeleulatuvaid plaane, pannud paika tiheda kontsertgraafiku - nüüd luuakse olukord, kus süvakultuuril pole nende seinte vahele enam asja," on Härm pahane. „Mis riigis me küll elame, kus oma inimestega nii ringi käiakse?" esitab ta küsimuse.

Tallinna Kultuurväärtuste Ameti Muinsuskaitseosakonna juhataja Boris Dubovik peab katset väärtuslikku ajalooobjekti erakätesse kinkida mõtlematuks ning kultuurivaenulikuks teoks. „Kaugelasuvad vennaskonna liikmed ei pruugi nii väärtusliku hoone haldamisega toime tulla. Kes sellisel juhul võõrandamisega tekitatud kahjud heastab?" tahab Dubovik teada.

Tallinna Linnavalitsus taotles 2006. aastal Mustpeade Maja tagastamata jätmist, kuid riik taotlust ei rahuldanud. Tallinn vaidlustas Vabariigi Valitsuse tagastamiskorralduse kohtus, kus leiti, et riigi otsus on motiveerimata. Nüüd on rahandusministeeriumi tagastamiseelnõu teema taas üles võetud, kuigi puuduvad uued argumendid.

XVI sajandist pärinev hoonetekompleks on suure kultuuriajaloolise tähtsusega arhitektuurimälestis. Tallinna linna tellimusel teostati aastatel 1987-1990 hoones põhjalik restaureerimine, mida võib lugeda väärishoonestu uuele elule ärkamiseks. Kultuuriväärtuste amet on 2011 aastal (nii reservist kui Filharmoonia eelarvelisi vahendeid) investeerinud majja üle 60 000 euro.

Mustpeade maja ainulaadne interjöör on üks erakordsemaid ning atraktiivsemaid UNESCO kultuuripärandisse kuuluvas Tallinna vanalinnas.