Seepärast ongi linnapea sõnul kavas rajada linnale endale kuuluv tänavapuhastusfirma, mis võiks kõiki neid ülesandeid täita.

Ka Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul käivad praegu ettevalmistused 100 protsenti linna omanduses oleva firma loomiseks.

Praegu kulutab Tallinn 700 000 - 800 000 krooni päevas lumetõrjele ja väljaveole. Orienteeruvalt võib linnale lumetõrje maksma minna 110 miljonit krooni, mis on kaks kolmandikku aastase tänavakoristuse eelarvest.

Töötute kaasamist piirab seadus

Linnapea Savisaar märkis, et töötute rakendamist heakorratöödel piirab seadus, mis näeb ette, et töötud võivad töötada 50 tundi kuus. „Nii kaua kui seadust ei muudeta, ei saa rääkida ka töötude suuremast kaasatusest,“ nentis ta.

Lumekoristusel linnas on probleemiks ka eraomanikud. Igaüks peaks oma maja ümbruse korda saama ja ja jääpurikad maja katustel alla lükkama. Linnapea hinnangul on majaomanikud hakanud pärast eelmise aasta õnnetusi lume aj jää tõrjumisse tõsisemalt suhtuma, kuid probleem ei ole veel lõplikult lahendatud.

Boroditši sõnul asutati Tallinnas eelmisel aastal preemia „Lumemurdja 2010“ – selleks, et tunnustada tublisid majaomanikke, kes oma kinnistu teede eest hoolt kannavad. Ta lubas, et veebruaris annab linn välja preemia „Lumemurdja 2011“.