Elupäästja projekti eesmärgiks oli selgitada välja tublimad väikesed elupäästjad.

Haabersti koolide 3. klasside õpilased said eelneva koolituse ja väljaõppe tuleohutuse ning esmaabi teemadel.

Tulesurm on kohutav ja nukker, abivajav inimene meie kõrval ei tohi jääda üksi.

Kaastunne ja hoolivus on väärtused, mida tuleb õpetada lapseeast. Haabersti Väike Elupäästja 2010 ongi just selline projekt, mis õpetab lapsi vältima tuleohtu, andma teadlikku kvaliteetset esmaabi ja süvendama empaatiat ligimese vastu, väärtustades kõige tähtsamat – inimelu.

Projekt vältas sel aastal pea pool aastat koos ettevalmistava osaga ja koosnes nii tuleohutuse kui ka esmaabi alastest teoreetilistest õppustest ja praktilistest harjutustest, andis lastele teadmisi ning oskusi teoreetiliste ja praktiliste õppuste kaudu, koolitas klassijuhatajatest õpetajaidjuhendajaid ning pani lapsi pingutama viktoriinides ja praktilistes harjutustes nii eelvoorudes kui ka suurel lõppvõistlusel.

Kaheosaline lõppvõistlus toimus Haabersti Vaba Aja Keskuses. Võistluse esimene osa oli viktoriin, kus küsimused olid seotud läbitud koolitustega tuletõrje komandos ja esmaabi koolitusega koolis.

Praktilises osas võisteldi esmaabi osutamises.

Peaauhind ei olnud Haabersti Vaba Aja Keskusele esmakordne. Kaks aastat tagasi võideti esikoht algklasside õpilaste liiklusolümpiaadiga.