Soeta endale müügipunktidest hinnaga 2€ elektrooniline kontaktivaba Ühiskaart.

Ühiskaardi saab Loksa Postkontorist, Papli tn 2

Lae Ühiskaardile raha üksikpiletite ostmiseks või osta kuupilet. Ühiskaardil võib olla samaaegselt mitu piletit (näiteks Harju kuupilet, Tallinna tunnipilet ja raha piletiostuks). Sõidusoodustuse saamiseks isikusta ühiskaart.

Kuupileti ostmine ja raha kaardile kandmine

Müügipunktis esita Ühiskaart või ütle Ühiskaardi number. Seejärel vali pilet või laetav rahasumma.

Internetist ostes Sisesta Ühiskaardi number: www.pilet.ee. Internetipangast on võimalik piletit osta ja raha laadida Swedbanki, SEB, Nordea, Krediidipanga ja Sampo kliendil. Võimalik on maksta ka MasterCard ja Visa krediitkaardiga.

Harju maakonna avalikul liinil anna juhile Ühiskaardile laadimiseks paberraha (5, 10, 15 jne eurot). Bussis kuupileteid osta ei saa.

Kuupileti kasutamine

Uues e-pileti süsteemis saab Harjumaa kuukaarti osta ainult ühiskaardile. Varem ostetud paberkuupiletid kehtivad 2012. a lõpuni.

Sisenedes tuleb kuupilet (e-pilet) juhi kassaseadmes registreerida. Leia juhi juurest kassaaparaat ning märgistatud viipe koht. MÄRK

Tallinna- ja Harjumaa ühiskuupiletiga valideeri sõit ka Tallinna sõidukites.

Üksikpileti ostmine ühiskaardiga

Sisenedes tuleb juhikassast ühiskaardil oleva raha eest osta pilet soovitud tsooni öeldes juhile tsooni numbri või peatuse (kassa teab ise, mis tsoonis antud liini peatused asuvad). Uuendusena annab bussist ostetud üksikpilet õiguse ümber istuda avalikel maakonnaliinidel piletil märgitud aja kestel. Pileti ajaline kehtivus sõltub tsoonide arvust ja on 1-2,5 tundi.

Üksikpileti ostmine sularahaga

Sularahaga pileti ostmise võimalus jääb alles.

Sisenedes tuleb juhikassast sularaha eest osta pilet soovitud tsooni öeldes juhile tsooni numbri või peatuse.

Ka sularaha eest ostetud üksikpilet annab õiguse ümber istuda avalikel maakonnaliinidel, piletil märgitud aja kestel.

Soodustusega sõitjad

Soodustuste saamiseks on vaja isikustatud Ühiskaarti.

Omavalitsus peab olema soodustuse määranud ja süsteemi sisestanud.

Isikustatud Ühiskaart

Ühiskaart tuleb isikustada omavalitsuse poolt kehtestatud sõidusoodustuse saamiseks. Isikustatud ühiskaart kehtib ainult koos isikut tõendava dokumendiga. Riikliku sõidusoodustuse saaja võib omada isikustatud Ühiskaarti. Sellisel juhul ei pea ta soodustust tõendavat dokumenti kaasas kandma. Ühel kaardil saab samaaegselt olla ainult üks soodustoode, täishinnaga tooteid võib samaaegselt olla mitu. Isikustatud kaardi puhul säilivad kaardile laetud raha ja piletitooted ka kaardi kadumise või hävimise korral.

Ühiskaarti saab isikustada: Ühiskaartide müügipunktides.

Isikustamata Ühiskaart: Isikustamata Ühiskaarti võib kasutada terve pere või sõpruskond.

Lisainfo: www.pilet.ee