Ujumisvõistluse programm algab kell 18 Pirita muuli vahetus läheduses paikneva vetelpäästepunkti juures G4S Rannavalve presentatsiooniga, mis tutvustab vetelpäästevõtteid ja ohutust vees.

Kuna avaveeujumine kuulub ka olümpiaalade hulka, siis võistluse kolm erinevat distantsi on kantud olümpiavaimust: põhidistants pikkusega 5km (pool-olümpia) ja 2,5 km (veerand-olümpia), mille start antakse kell 19 Merivälja muuli juurest ning 700m (miniolümpia) start antakse orienteeruvalt 18.45 Pirita muuli juurest.

Võistlusest osavõtjate turvalisuse eest kannavad hoolt G4S rannavalve, EastPole mereaerutajad süstadel ning vabatahtlikud meresõitjad saatepaatide ja -kaatritega.

Kõiki võistluses osalenud ujujaid ootab finišis diplom, soe tee ja suutäis magusat. Pikemate distantside absoluutarvestuse kiiremaid autasustatakse karikaga. Vanuseklasside kolme kiiremat meest ja naist autasustatakse eksklusiivse muuliujumise klaasmedaliga. Põhidistantsi võitja saab enda valdusesse muuliujumise rändauhinna Tallinna Neptuni Hargi.

Miniolümpia distantsil osalejate vahel pannakse välja ka eriauhind kõige originaalsema ujumiskostüümiga võistlejale, lisaks on sponsorite poolt välja pandud mitmed auhinnad, millest osad selgitatakse välja loosiga kõikide osalenute vahel.

Muuliujumist toetavad Eesti Olümpiakomitee, Briti saatkond, H20 Audio, Würth AS, Tallink, EastPolekayaks, Jaa Disain, Pirita LOV jt.

Lisainfo ja võistlustele registreerimine aadressilt  www.veeklubi.ee või www.muuliujumine.blogspot.com