Avarongkäik toimub täna kell 18, mis saab alguse Harju tänaval. Avatseremoonial Raekoja platsil kell 18.15 annavad keskajapäevadele avapaugu „külalised tulevikust“. Kell 18.45 algab sealtsamast rongkäik Taani Kuninga aeda Neitsitorni juurde, kus toimub keskaegne piduõhtu. Üles astub ansambel Tryzna Poolamaalt, kavas on tantsud, laulud ja muu meeliülendav tegevus. Oma vatsa täiteks on võimalik lunastada hõrgutavaid roogasid.

Homme kell 19.00 toimub ooperietendus Raekojas ja kell 21.00 ajaloomatk surm ja kummitused vanalinnas koos õpetatud isanda Jaak Juskega. Algus Jaani kiriku eest Vabaduse väljakult.

Laupäeval, 9. juulil kell 12 peetakse keskaegne rüütliturniir Väikese Rannavärava bastionil hakatusega Raekoja platsilt. Kaunite daamide südamete eest võitlevad tõelised rüütlid.
10. juuli ib jalutuskäikude päev, kus tutvustatakse vanalinna ajalugu.

Niguliste kiriku kõrvale kerkib keskaja küla. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka oma vibuküti oskusi proovile panna. Lisaks on kohal Rändavate Töötubade käsitöömeistrid, ehtemeistrid ja palju muud huvitavat.