Tallinna abilinnapea Yana Toom avaldas lootust, et täna sõlmitud ehituslepinguga on jõudnud lõpule liialt pikale veninud vaidlus Kultuurikatla ehituse ümber. „Paraku ehitushanke kohtuvaidlusest tingitud n-ö kaotatud aega enam kuidagi tagasi ei saa ning just seetõttu on edasi lükkunud ka ehitustööd,“ nentis Toom. „Ent sellegipoolest usun, et esmased kiireloomulised tööd saavad tehtud ja juba eeloleval suvel saavad linlased ja linnakülalised Kultuurikatlas toimuvatest kultuuripealinna üritustest osa võtta.“

Esimesena renoveeritakse hoone A-plokk (Linnahalli ja Statoili poolne külg), kuhu on plaanitud ruumid Kultuurikatla loomemajanduse arenduskeskusele, Eesti arhitektuurikeskusele, Disainikeskusele ja Eesti arhitektide liidule. Samuti tehakse korda suur katlasaal koos imposantsete kateldega ning avatakse see kõigile huvilistele kui osa avalikust linnaruumist.

Esimeses järgus on plaanitud ka Kultuurikatla ümbrusega seotud tööd, renoveeritakse estakaad ning korstnast majja viivad suitsukäigud. Katla suurde korstnasse tuleb Tallinna üks kõrgemaid vaateplatvorme, kuhu hakkab viima lift. Esimese mahu tööd on kavas lõpetada 2012. aastal.

Kultuurikatla rajamisele on lisaks Tallinna linna rahastusele saadud toetust ka erinevatest Euroopa Liidu struktuurifondidest.