Tallinn koondas jää- ja lumetõrjefirmade info kodulehele

Tallinnas on lume ja jääpurikate eemaldamise teenust pakkuvate ettevõtete kontaktandmed koondatud Tallinna linna koduleheküljele.

Arvestades raskeid ilmastikuolusid on hüppeliselt kasvanud Tallinna abitelefonilt info küsimine jää- ja lumetõrjefirmade kohta ning seetõttu on otsustatud vajalikud andmed linlase jaoks lihtsalt leitavaks teha. See peaks aitama vajalikke töid kiiremini teostada ning jää- ja lumetõrje ootejärjekordi vähendada.

Jääpurikate ja lume eemaldamise teenust osutavate ettevõtete kontaktandmed on leitavad internetiaadressilt http://www.tallinn.ee/Lumekoristusfirmad, teavet saab endiselt ka Tallinna abitelefonilt 1345.

Lumekoristust takistavad autod teisaldatakse Suurtüki tänava parklasse

Tallinna tänavatele pargitud autod, mis lumekoristustöödele ette jäävad, viiakse Suurtüki tn 12 parklasse. Võimaluse korral üritatakse sõidukiomanikega ühendust saada, et omanik ise oma auto ümber paigutaks.

Tallinna linna poolt on paigaldatud ajutised parkimist keelavad liiklusmärgid. Munitsipaalpolitsei teisaldab märke eiravad sõidukid, mis takistavad lume väljavedu ja koristustöid. Kõigi autoomanikega üritatakse kõige pealt ühendust saada, aga kuna öösel uneajal ei ole võimalik kõigi inimestega ühendust saada, paneb munitsipaalpolitsei inimestele südamele, et täie tõsidusega jälgitaks ajutist liikluskorda.

Kõik sõidukid, mis teisaldatakse viiakse Suurtüki 12 asuvasse parklasse. Iga sõiduki teisaldamisest teavitatakse ka politsei juhtimiskeskust. Politseile antakse teada milline sõiduk, kust kohast ja kuhu teisaldatakse.

Ebameeldivuste vältimiseks palutakse järgida ajutiselt paigaldatud liikluskorraldusvahendeid.

Linn kuulutas välja konkursi „Tallinna linna lumemurdja“

Linnavalitsuse istungil kuulutati välja konkurss „Tallinna linna lumemurdja“, mille eesmärk on välja selgitada ning tunnustada Tallinna linnas tegutsevate ühistute ja erakinnistutel töötavaid eeskujulikke majahoidjaid, kes lumetõrjumisega edukalt hakkama saavad.

Kandidaate konkursile „Tallinna linna lumemurdja“ saavad esitada kõik linnaelanikud (v.a korraldustoimkonna liikmed) linnaosade valitsustele e-maili teel alates 3. jaanuarist 2011.

Esimeses etapis tutvuvad linnaosavalitsused esitatud kandidaatide poolt hooldatavale puhastusaladega ja küsitlevad elanikke. Teises etapis saadava linnosad oma parima kandidaadi korraldustoimkonnale, kes langetab lõpliku otsuse preemia saajate väljaselgitamiseks.

Konkursi korraldustoimkond langetab otsuse ja avalikustab preemia saajad Tallinna veebilehel. Konkursi parimate väljaselgitamisel arvestatakse eelkõige lume-ja libedusetõrje tulemuslikkust, lippude heiskamist ning ka majahoidja positiivset ellusuhtumist.

Pirita registreeritakse kandidaate e-posti aadressil: pirita@tallinnlv.ee; Kandidaati esitades tuleb teatada kandidaadi nimi ja tema poolt puhastatava ala täpne aadress.