"Võit on võit, mida muud öelda. Mängupilt oli küll parem kui varem, kuid endiselt rabe," ei jäänud Tammeka peatreener Marko Kristal meeskonnaga päris rahule. "Võidu pealt on alati hea järgmisele kohtumisele vastu minna ning seekord suutsime näidata, et Sillamäel toimunu polnud juhuslik."

Aktiivsemalt alustanud Tammeka rünnakud põrkusid esialgu Pikkerist enamasti tagasi või maandusid pärnaka süles, kuid 23. minutil lipsas väravaaluses saginas kollasärkide vahelt läbi Albert Prosa, tehes seisuks 1:0.

Kuressaare ei kavatsenud Tartu Annelinna kunstmurustaadionil midagi niisama lihtsalt anda ning asus Göksu Hasanciki valvatud Tammeka väravat pommitama. Avapoolajal oli pall korra Elari Valmasest türklase selja taga käinud, kuid seda suluseisust.

1:1 viik sai tabloole 51. minutil, kui Sander Viira saatis nurgalipu juurest eesposti suunas teele karistuslöögi, millele Kaarel Saar pea vahele pani ja nii seisu võrdsustas.

"Hästi kätte õpitud ja mängitud standardolukord, mis õnnestus nii nagu pidi ja pall tuli täpselt õigesse kohta," lausus Kuressaare kapten Martti Pukk. "Hea meel, et Kaarel Saar ka lõpuks oma esimese värava kätte sai. Ehk hakkab nüüd tulema rohkemgi."

Viigitabamuse järel elavnes taas Tammeka, kuid ei Heiko Tamm ega vahetusest sekkunud Kaarel Torop suutnud vaekaussi Tartu poole kallutada. Kuni seda tegi 78. minutil Kaarel Kiidron.

"Kõva võitlus ja Tammeka kasutas oma momendid paremini ära. Järjekordselt lasime standardolukorda järgselt endale värava lüüa," ütles Pukk.

Hooaja kuuenda kaotusega silmitsi seisnud Kuressare koondas kohtumise lõpus jõud rünnakule, kuid tulu sellest enam ei tõusnud. Kahe punktiga jätkatakse tabelis eelviimasel 9. kohal. Tammeka kerkis Paidest mööda seitsmendaks, jäädes võrdsete punktide juures maha Viljandist. Mõlemal on 9 silma.

"Nii tänane kui ka varasemad kohtumised on näidanud, et Kuressaarega ei saa kellelgi kerge olema," kiitis Kristal siiski konkurente.

"Mõlema poolaja lõpus saime päris hea hoo sisse. Plaanisimegi algul natuke aeglasemalt võtta ja vaadata, kuidas see mäng läheb ning siis tempot tõsta," avas oma meeskonna mänguplaani Pukk. "Õnnestus ka, aga kahjuks sai Tammeka teise poolaja keskel teise värava ning me pidime veel rohkem avanema, seetõttu oli neil ruumi palli meie poolel hoida. Meil oli raske, sest pidime sellises olukorras palju tööd tegema, et palli üldse kätte saada."

Järgmisel laupäeval sõidab Tammeka külla Lasnamäe FC Ajaxile, FC Kuressaare võõrustab esimeses päris kodumängus Kuressaare linnastaadionil FC Levadiat. Mõlemad kohtumised algavad kell 17.00.

23. aprillil kell 17:00 Annelinna kunstmuru (Annemõisa 6, Tartu) 
TARTU JK TAMMEKA - FC KURESSAARE  2:1 
(1:0) 
mitteametlik protokoll 
Väravad: 23. Albert Prosa, 78. Kaarel Kiidron - 51. Kaarel Saar 
Hoiatused: 35. Siim Tenno, 67. Siim Valtna - 41. Elari Valmas 

JK Tammeka: 1-Hasancik, 6-Pikk, 4-Roops, 3-Kiidron, 23-Valtna, 17-Laas (61. 9-Torop), 7-Siim Tenno (76. 10-Kallandi), 11-Sonn, 32-Tamm, 99-Prosa, 90-Haljak. 
Varus: 16-Lukjanov, 10-Kallandi, 77-Vomm, 22-Hausenberg, 9-Torop. 

FC Kuressaare: 1-Pikker, 15-U. Rajaver (79. 10-A. Ilves), 13-Rauno Reiman, 3-K. Saar, 4-Kluge, 18-Aljas (79. 17-Mihkelson), 23-Luup, 25-Viira, 39-Valmas, 9-Pukk, 11-Lange (58. 20-Margus Rajaver). 
Varus: 12-Riido Reiman, 20-Margus Rajaver, 10-A. Ilves, 17-Mihkelson. 

Mänguolud: +15, päikesepaisteline ilm; kunstmuru rahuldavas seisukorras. 
Pealtvaatajaid: 232 
Peakohtunik: Silver Kõiv 
Abikohtunikud: Jaanus Mutli, Maikel Mikson