LOS Torose korvpallimeeste ja EBE saalihokinaiste algus oli üsna sarnane. Koondati kohalikud tegijad, leidusid eestvedajad, kes ka materiaalse ja muu poole oma hooleks võtsid. Ja klubid hakkasid toimima. Ühel hetkel aga astusid vanemad tegijad mängust välja aastate ja muude põhjuste pärast. Siinkohal peab aga märkima, et naistel on otse loomulikult palju raskem amatöörina tipptasemel võistelda. Nooremana pole probleemi, aga pere ja eriti laste kõrvalt on see pea võimatu. Saalihoki on ka amatööritasemel väga nõudlik mängijate kehaliste võimete suhtes. Kui klubi pidas hooajal 40 ametlikku võistlusmängu, millele lisandusid treeningud ja muu, saate aimu, palju tuleb ikkagi hobile aega kulutada. Siinkohal tuleb mängu ala populaarsus - kas tuleb kogu aeg nooremaid mängijaid klubisse lisaks, kes põhiraskuse oma peale võtavad. EBE - l hakkas mängijate defitsiit tekkima mõned aastad tagasi, kui rida klubi põhimängijaid erinevatel põhjustel loo­busid. Mõni aeg saadi hakkama, värvati tegijaid väljast, aga eelmisel aastal otsustasid naised, et 2011/2012 hooaeg jääb neile viimaseks.

Krista Lepik, vaieldamatu ala maaletooja, klubi mänedzer, treener ja män­gija ühes isikus ütles, et loobumise põhjuseks polnud rahaprobleemid. Eri­nevaid toetajaid oleks olnud võimalik leida, aga enam vanaviisi kohalike mängijatega edasi minna polnud võimalik. Põhiliselt mujalt mängijatega aga selle nime all jätkata ei tahetud.

Paralleeli tuues oli sama probleem ka korvpallimeestel. Aga otsustati samm edasi astuda, kaasati oma piirkonna mängijaid ja täna ollakse juba tüüpiline klubi, kuhu mängijaid värvatakse nende hulgast, kes saadaval.

Tamsalu EBE vaieldamatuks tugisambaks on olnud Krista kõrval ka Riive Tamm, legendaarne väravavaht ja ka treener.

Läbi aegade on naiskonda kuulunud: Leili Kindel, Merike Mets, Krista Le­pik, Geidi Kruusmann, Reili Vassiljev, Elis Laur, Inga Morozova, Mairi Luik, Jaana Kirs, Kaidi Aosaar, Kriste Tiisler, Kerstin Kiigemaa, Enelin Kiisla, Ka­trin Kivirand, Evelyn Himma, Grete Kruusmann, Kaja Klaasimäe, Monika Molodost, Marika Uussalu, Triin Maasik, Ekaterina Timoškova, Chris Kari­na Lepik, Anna-Maria Himma, Ela Vulla, Eneli Väli, Marika Kaarlõp, Kadi Saluste, Triinu Saluste, Marian Roop, Mariliis Kütisaar, Kert Jusar, Galina Zujeva, Maili Tannbaum, Kristine Tamm, Jaanika Soosaar ja Riive Tamm. Loodetavasti said kõik nimetatud.

Parimad väravakütid. Krista 118, Geidi 117, Triinu 84, Kaja 59, Evelyn 40, Jaana 37, Enelin 32, Grete 29, Eneli 21, Marian 20, Monika 16, Marika 15.

Kokku pidas klubi aastatel 2004 - 2012 ametlikult 243 võistlusmängu, mil­ledest võideti 95.

Lõppenud hooajal Tamsalu EBE naiskonnas ja U19 neidude võistkonnaga noorte meistriks tulnud, Tamsalu eelmise aasta parimaks noorsportlaseks tunnistatud ning suurepärast mängu näidanud noormängija Marian Roop siirdus algaval hooajal mängima Sveitsi, Bern Capitals klubisse.

Vahetusõpilasena Sveitsi siirduv Marian on jõudnud treeneritega kokku­leppele, et hooaega alustab ta klubi U21 võistkonnaga riigi meistrivõistlus­tel. Klubi esindusnaiskond osaleb Sveitsi meistriliigas.

Eesti naiste saalihoki üks legendaarsemaid väravavahte Riive Tamm siirdus mängima SB Vantaa naiskonda. Selleks ,et osaleda eesti koondise kanddaa­dina tulevasel MM valikturniiril Lätis.

Riive on kuulunud Eesti koondisse kõigil tiitlivõistlustel, kus on osaletud aastatel 2007-2011. Aastatel 2005-2012 mängis Riive Tamsalu EBE naiskon­nas.

Lisaks Riivele kuuluvad eesti koondise kandidaatide hulka meie võistkon­nast veel Triinu, Kadi, Kaja, Eneli. Ja ka Marianil on kõik võimalused selleks olemas. Koondise üheks treeneriks kutsuti ka Krista.

Ain Aasa

Tamsalu EBE saalihokinaiskonna suured tänusõnad kuuluvad kõigile neile kes on meie võistkonda toetanud. Eelkõige Tamsalu vald, kes on väga suu­re panuse andnud treeningsaali kasutamise osas. Valla toetuseta poleks me suutnud seda spordiala harrastada.

Suur tänu meie varasemale suurtoetajale, E-Betoonelement. Eesotsas Vahur Luumanni-ga. Veel tänud West Viru Grupp, Kunda Mobil, Hagar, PAIK, A.K.Renditeenuste OÜ , Tamsalu Apteek, Ergo Eesmaa.

Viimaste aastate eriline tänu on meil Tarvo Klaasimäele. Kes meie võistkon­da uskus ja toetas oma isiklikust rahakotist.

Suured suured tänud kõigile fännidele ja pöidlahoidjatele.

Treenerina tahan tänada kõiki meie võistkonna naisi. Erilised tänud muidu­gi neile kes "väga ränga" lõpuni vastu pidasid.

Krista Lepik

Järg novembrilehes.