Ta märkis et maakonnas on konkurss toimunud 14 korda.

1998 aastal esitati maakonna konkursile Tamsalu vallast Kaja Raudla Uudekülast, Aadu Jaansoo Vistlast, Vaike Rull Vajangult, taludest Mart Mardla Järvajõelt ja Inga Kangur Naisteväljalt. Tamsalu linnast esitati Maimu Pärg ja Raimo Kruusimäe. 1999 märgiti ära Lembit Rannametsa eramu, esitati Ahto Tammsaare eramu ja Vajangu Põhikool. 2000 a esitati Lembit Rannametsa, Edgar Kasesalu ja Reino Kösta eramud. 2002 a said eriauhinna perek Rannametsa eramu, majade grupp Porkunis (Matikainen, Vikk, Tammsaar, Mägi, Põldmaa), linnast eramute grupp Toome 2,4,6,8,10, 12. 2003 a võitsid maakonnakonkursi Urvi ja Mati Viidemann Vajangult, märgiti ära ka Helve ja Agu Tinnuri kodu Tamsalus. 2004 a võitis maakonnas Liivi ja Ain Aasas kodu Porkunis. 2005 a märgiti ära perek Maasik, Maimu Pärg ning Õnne ja Märt Rebase kodu . 2006 a võitis maakonnakonkursi perek Maasiku kodu, ära märgiti veel Ene Augva Koplimetsa talu Uudekülas. 2008 märgiti ära Vajangu bussiootepaviljon. 2007, 2009 ja 2010 a kedagi maakonnas ei tunnustatud.

Presidendi kauni kodu konkursi auhinna on saanud Aime ja Mait Maidla Mesilinnu talu, Ulvi ja Mati Viidemanni kodu, Liivi ja Ain Aasa kodu ja perek Maasiku kodu.

Hilma Männik ütles veel, et maakonnakomisjoniga arvestavad nad seda, kuidas koduümbrus on arenenud ja üle viie aasta taguseid auhinnavõitjaid võib uuesti maakonnakonkursile esitada, kui on olnud edasiminekut. Ta soovitas, et asjaga tegeleks vallas järjekindlalt üks inimene, kes oleks kursis maakonnatasemega ja oskaks inimestele vajadusel ka nõu anda. Kindlasti ei tohiks tema arvates maakonnakonkursile esitada koduümbrusi inimeste nõusolekut küsimata.

Praegu oleks õige aeg järgmiseks aastaks plaane pidama hakata, mida oma kodu ümbruses muuta, mida juurde istutada või ehitada.

Meie vallas on Kauni kodu konkurssidel auhinnatud:

Ühinenud valla konkurss Kaunis Kodu
2011 Milvi Soidla Tehnika tn 22
Urve ja Jaak Toomsalu Antsu tn 7
2010 Kaja Pajuste/ Ester Pajuste Pääsukese tn 12
Kati ja Mati Tammekand Antsu tn 1, Vajangu
2009 Ülle ja Kaupo Pärg Sireli tn 8
Olga ja Jaan Mets Aavere küla
2008 Tiina ja Tarmo Lavone Mäe tn 1
Liivija Sergejeva, Arnold Sergejev Kuie küla
2007 Toivo ja Anne Hallik Metsa 1
Ahto ja Zoja Tammsaar Porkuni
2006 Märt ja Õnne Rebane Toome 6