Piirkonnapolitseinik võtab kodanikke vastu teisipäeviti kella 9-11 aadressil Tamsalu Tehnika 1a. Ühendust saab telefonil 337 2189 või läbi politsei lühinumbri 110.

Küsimustele vastab Valdur Eesmaa

Milline on piirkonnapolitseiniku tavaline tööpäev?

Tööpäev algab kell 8. Alustuseks viin end kurssi eelneva päeva sündmustega, loen läbi e-kirjad ja hakkan tegelema laekunud avaldustega. Tööpäeva jooksul võtan vastu kodanikke, kuulan nende muresid ning püüan neile parima lahenduse leida. Tööpäev sõltub selles aset leidnud sündmustest, osadel päevadel on rohkem tegemist, kui teistel. Iga päev saan kogemuse võrra rikkamaks.

Mis on hetkel politsei jaoks vallas kõige suurem probleem seoses õigusrikkumistega? Alkoholiseaduse rikkumised, ning sellest tulenevalt ka mitmed muud rikkumised. Nendeks on näiteks vandalism ning pisivargused. Lisaks tekitab muret liikluskord.

Kuidas Sinu hinnangul saaksid inimesed ise turvalisemat elukeskkonda luua?

Piirkonnapolitseinik saab enda tööd hästi teha, kui tal on tihe kontakt oma piirkonnas elavate inimestega. Turvaline elukeskkond on kõigi selles elavate isikute huvi. Olulisim on kursis hoida teisi valla elanikke/naabreid, kui toimub või on toimunud midagi hea korra ja seaduse vastast. Nõnda tuleks asjadest teavitada ka piirkonnapolitseinikut.

Mis selles töös Sinu jaoks kõige olulisem on?

Kõige olulisem on koostöö rahvaga ning kolleegidega. Koostööna on võimalik saada uusi kogemusi ja koguda infot, millest on abi püsivate probleemide lahendamiseks.