Kallemäe koolis algas uus õppeveerand eile leinahetkega, millele järgnes klassijuhatajatund, kus õpilastele üritati juhtunut selgitada.

"Vaheajale minnes ei osanud meist ju keegi oodata, et midagi sellist juhtuda võiks," ütles direktor. Koolijuhi kinnitusel käis tüdruk korralikult koolis.

Ei Marily ema ega koolijuht soovinud Marily perele ja koolile ajakirjanduse suuremat tähelepanu ning palusid ka mitte pildistada koolis üles seatud kaastundelauda.

Veidi avavad juhtunu tagamaid kommentaarid sotsiaalmeedias ja Facebookis loodud grupp "Marily mälestuseks". Näiteks on seal sissekanne Kirsikeselt: "Marily sõnad eelmine aasta, mida ma ei saa kõrvust: "Ma tahan lihtsalt, et keegi mind ka armastaks. Maksku, mis maksab." Marily ei ole süüdi. Keegi ei pööranud talle lihtsalt tähelepanu. Paljud vaatasid temast mööda. Ta tahtis nii väga, et tal oleks keegi, kes teda päriselt armastaks. /.../ ta lootis sinisilmselt seda poissi."

Tegelikkus oli aga see, et nii Marily sõber Valeri (15) kui ka tolle õde Natalja (33,) olid pärit väga probleemsest perest. Natalja kuritegelik tee algas teismelisena, esimest korda oli ta kohtu all 1999. aastal. Erinevate kuritegude eest oli teda karistatud ka 2001., 2004. ja 2006. aastal. Viimati märgiti kohtuotsuses, et tema ülalpidamisel on neli alaealist last, ta elas vabaabielu ja oli 8 klassi haridusega.

2006. aastal Natalja Tšitšerina nime kandnud naine oli kohtu all koos jõhkra tapjaga ja karistuseks erinevate kuritegude eest määrati talle kuus aastat vangistust.