Projekti eesmärk on äratada lastes huvi raamatute ja lugemise vastu. Meie lasteaia kõigis kaheteistkümnes rühmas on kujundatud oma lugemispesa. Lisaks raamatutele leidub seal loov- ja lugemismänge, näpuja käpiknukke lugude lavastamiseks ning palju muud huvitavat. Juba varakult saavad lapsed proovida end kirjaniku ja illustraatori rollis, meisterdades õpetajate juhendamisel kõikvõimalikke raamatuid.

9. juunil tähistas Eesti Lugemisühing Tartu Ülikooli aulas oma 20. aastapäeva piduliku aktusega „Loeme südamest". Sellele järgnes loeng ja paneeldiskussioon „Lugemine ja lugema õppimine/õpetamine 20 aasta pärast."

Juubeliürituse raames toimus üleriigiline lugemispesade konkurss. Keila Vikerkaare lasteaiast osales konkursil kolm rühma: Merineitsi, Kullaketrajad ja Naksitrallid, kõik nad said tunnustuse „Parim Lugemispesa 2012". Auhinnad anti üle Tartu O. Lutsu nimelises raamatukogus. Samas avatud parimate lugemispesade näitusel eksponeeris Vikerkaare lasteaed „Vilditud näpunukke lemmikmuinasjuttudest" koos lugemispesade tegemisi tutvustava pildimaterjaliga.

Sisukas päev Tartus pakkus uusi mõtteid ja innustust edaspidiseks.