Oma tunnustused tublimatele andsid üritusel üle ka Rahvakultuuri Keskus ning Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Ürituse kulminatsiooniks oli Kultuurkapitali, maavalitsuse ja omavalitsusliidu ühise kultuuripreemia Tartumaa Kultuuripärl kätteandmine. Sellel korral pälvis tiitli SA Alatskivi Loss juhataja Külli Must. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Triin Koch, Ursel Oja, Riho Leppoja, Made-Heljo Ruul, Margus Kasemaa ja Mare Tommingas. Haaslava Vallavalitsus esitas omalt poolt kandidaadiks Lange Motokrossiraja rajaja Lauri Roosioru, kes sellel korral küll hoolimata komisjoni kiidusõnadest tiitlit ei saanud.

Tartumaa kultuuriteemandi aunimetuse vääriliseks tunnistati Põhja- ja Baltimaade meestelaulupäeva korraldanud Eesti Meestelaulu Selts eesotsas Arvi Karotamiga. Oma osa ürituse läbiviimisest oli ka Haaslava Meeskooril, kelle korraldatud Haaslava Meestelaulupäevale eelnes Põhja- ja Baltimaade meestelaulupäeva eelproov Sillaotsa Spordihoones.

Eesti Kultuurkapital jagas kokku 26 kultuuripreemiat. Selle pälvinute hulgas on orkestrijuhte, koorielu edendajaid, rahvatantsujuhte, muuseumitegevuse ja raamatukogunduse edendajaid, käsitöölise ühistegevuse eestvedajaid ja kultuurielu korraldajaid. Teiste seas sai preemia ka Priiuse Segakoori dirigent Kadri Pihlar. Kadri on olnud muusikaõpetaja Sillaotsa Koolis, seadnud hulga koorilaule, mida oleme saanud kuulda ka Priiuse Segakoori esituses ning täna õpetab lastele klaverimängu ka Arsise Kellade Koolis.

Tartu maavanema tänukirja sai pikaajalise panuse eest raamatukogunduse edendamisel Haaslava vallas Roiu Raamatukogu juhataja Elle Kruus, kellel eelmisel aastal täitus 30. aastat selles ametis. Kokku andis maavanem välja 13 tänukirja.

Tänukirja sai ka Haaslava vald tõhusa kultuurielu toetamise eest Tartumaal. Vallavanem Priit Lomp kommenteeris saadud tunnustust: "Tõhusa kultuurielu toetamise eelduseks on särasilmsed ja tegusad inimesed, kes kultuurielu edendada soovivad. Seega on see tunnustus eeskätt Tartu maakonna kummardus kõigile meie valla kultuurivaldkonna tegijatele."

Haaslava Vallavalitsus tänab ka omalt poolt kõiki, kes on andnud panuse kultuurivaldkonna arendamisse. Loodame, et tublisid tegusid ja teotahet Haaslava kultuurielu edendamisel jätkub ka käesoleval aastal ning tegijate ring laieneb veelgi.