Järg on praegu projekteerimise käes. Seejärel tuleb maaomanikelt projekti elluviimiseks kooskõlastused saada - see võib teinekord päris keeruline protsess olla. Arvan, et mõnel pool saab tööd alustada vahetult pärast lume sulamist.

Veeprojekti maksumus on 8 092 254 eurot.

Tööde lõpetamise tähtaeg on 1. detsember 2012. Vallavalitsus on pöördunud põhirahastaja Keskkonnainvesteeringute Keskuse poole palvega pikendada seda tähtaega 2013. aasta juuni lõpuni. Vastust pole veel saabunud.

Niisuguste mahukate kaevetöödega kaasneb tavaliselt ebameeldivusi, nii et palume vallaelanikelt juba praegu mõistvat suhtumist.

Teine suurem ettevõtmine on sel aastal Puiga lasteaia juurdeehitus. Projekt on valmis ja sellele on tehtud ekspertiis, mille alusel tehakse omakorda mõned muudatused. Seejärel saab asuda hankematerjale koostama, et riigihange välja kuulutada. Siis täpsustub ka ehituse maksumus. Lahendust ootab veel see, kuidas korraldada ehituse aegu lasteaia töö.

Tänavustest suurematest töödest võib nimetada veel Navi küla veeprojekti. Pumpla on seal korda tehtud. Et vee kvaliteet paraneks, asendatakse nüüd ka suur osa vanadest veetorudest plasttorudega.

Selle kõrval on kavas hulk väiksemaid töid valla lasteaedades- koolides. Väimela lasteaed saab näiteks uue piirdeaia, Parksepa kool soovib kasutada toetusraha inventari ostmiseks jne.

Kokkuvõttes on tänavuste investeeringute maht üks viimaste aastate suuremaid. Ainuüksi veeprojekt ületab valla eelarvet kaks korda. Katame kulud laenu arvel, seega ei tohiks suured investeeringud valla muud elu mõjutada.