Tänavuste suvepäevade kava on jagatud mitmesse ossa, üldteadmiste osas peavad ettekanded  Eesti Teaduste Akadeemia president Richard Villems, kes geneetikuna mõtiskleb eestlaste osast uurali rahvaste seas, Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson , kes räägib Eesti-Vene piirilepingust ja meie Venemaa poliitikast, Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas, kes räägib Eesti Rahva Muuseumist ja metsandusega seonduvast kultuuripärandist jt.  Kuna metsanduse teema on meie ühiskonnas jätkuvalt aktuaalne siis üldisemalt räägivad sellest Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar, Riigikogu keskkonnakomisjoni liige Tõnis Kõiv, Riigikogu liige Aivar Riisalu jpt.

Metsaühistute teema juhatab sisse Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Aira Toss, kes räägib ühistegevuse võimalustest ja ühest metsaühistu eduloos. Toimub ümaralaud, mis käsitleb metsaühistute problemaatikat. Ümbritsevast loodusest, puudest ning seentest räägivad Eesti Maaülikooli teadur Juhani Püttsepp ja bioloog Uve Ramst.

Avatud on seiklusrada, kohalike vaatamisväärsusi ja loodusrada tutvustab Vahur Sepp.  

Õhtuks oleme planeerinud rikkaliku kultuuriprogrammi, esinema tulevad Kärt Johanson ja Tõnis Mägi, samuti vennad Johansonid.

Suvepäeva juht on Rakevere teatri näitleja Tarvo Sõmer.

Osalemiseks tuleb registreerida info@kemo.ee
Täpsem info Kesk-Eesti Metsaomaniku MTÜ kodulehel, kus programm täieneb pidevalt.