Külaliste saabumisele lisas lustakat meeleolu Randvere pasunakoor, kes dirigent Kristjan Jursi juhtimisel hoogsate lugudega tulijaid tervitas.

Kava oli mitmekülgne: ühistantsud vaheldusid soolotantsudega, sekka õpetustantsud. Lõpetuseks piknik ja ühislaulmine, lõpuosa pillilood Kiisa rahvapilliansamblilt Tiri aga tõmba.

Kokku oli murul 192 tantsijat 15 tantsurühmast üle Harjumaa. Kõik naised, ei ühtki meest! Elurõõmsaid tantsunaisi tervitasid maavanema esindaja, 2012. aasta hea tahte saadik Katrin Karisma ja Viimsi abivallavanem Jan Trei. "Tants liidab ja teeb meele rõõmsaks. Tants hoiab vormis, mida on ikka vaja," ütles Trei. "Tants teeb ka küürud sirgeks, nagu vanad eestlased ütlesid. Tants on kui hea teraapia, mis teeb olemise ja mõtted selgeks!

Tants oma mitmete omaduste poolest on ju üks parimaid viise ennast vormis hoida nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Tantsivad inimesed on heas vormis, sirge seljaga, muretumad ja rõõmsameelsemad. Mul on hea meel, et seeniortants on väga populaarne Harjumaal!"

Viimsi valda esindasid peol vaid pool aastat koos käinud ja nüüd esimese suure peo tuleristsed saanud Tuti-Triinud Viimsi Päevakeskusest ning oma särtsaka repertuaari ja kaunite kostüümidega, hea lavalise enesekindluse ja suure tantsukogemusega Randvere Päevakeskuse tantsurühm Kobarake.

Vilja Räim, kes Kobarakeses uustulnuk ja esimest korda esines, oli üheainsa prooviga tantsud selgeks saanud. "Kui üksteist inimest õpetavad, mis siis viga õppida," ütles Vilja Räim. "Väga tore pidu," arvasid Kobarakese naised, kes viiendat aastat tantsurõõmu naudivad ja sel peol esimest korda uusi peakatteid kandsid.

Seekordse Harjumaa seeniortantsupäeva korraldas Viimsi Päevakeskus, mida juhib Lehte Jõemaa. Pidu juhtis tantsuõpetaja Aime Kaasik.