17. detsembril 2011 kogunesid külavanemad aga Himmaste Algkooli juurde, kus talgukorras laoti esimesed puud vastvalminud puukuuri. Selle tänuväärse ettevõtmise algatajaks oli Himmaste külavanem Andres Vijar.

Selle aasta esimene ametlikum kokkusaamine toimus aga hoopis talvises metsas. Selle igati looduslähedase ja põneva kokkusaamise korraldas Kaido Arulepp. Tehti plaane alanud aastaks ja analüüsiti olukorda vallas.

Kevad ja suvi olid külavanematele niivõrd teguderohked ajad, et korralist koosolekut ei saanudki kokku kutsutud. Küll aga olime igati kaasatud vallaelu korraldamisse. Näiteks arutati külavanematega läbi kultuuri-, spordi- ja seltsingurahade jaotuskava. On igati tervitatav, et meie arvamusi ja ettepanekuid arvesse võeti.

Mais ja juunis toimusid välknõupidamised suvemängude ja võrkpalli karika võistluste teemadel. Seekord arvestasid suvemängude korraldajad rohkem ka külavanemate ettepanekutega ja tulemus oli parem kui varem. Põlva valla I karikavõistlused viidi samuti läbi külavanemate seltsi egiidi all. Selleks sai vallavalitsusele esitatud ka vastav projekt, mis küll teatud hilisemate kärbetega siiski heaks kiideti. Võrkpalli karikavõistlused viidi läbi seltsi, vallavalitsuse ja maakonna spordiliidu koostöös. Kokku osales üheksast külast üle 70 mängija.

Kuna meie seltsi tegevustest olid kuuldused jõudnud ka väljapoole valda ja maakonda, siis tegi MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant ettepaneku kirjutada meie tegemistest ajakirjas Külakiri. Selle aasta septembrikuu numbris sellekohane artikkel ka ilmus.

14. septembril kogunesid külavanemad aga Nursi polügonil, kus Nooritsmetsa külavanema Kaido Arulepa juhendamisel tehti laskeharjutusi erinevate tulirelvadega.

Peast käis läbi ka mõte luua valla külavanematest kaitseliidu rühm. Õhtul toimus koosolek Vanaküla-Holvandi küla külavanema Leander Konksi juures.

Kohtumisest võtsid osa ka vallavanem Mati Meeliste ja arendusnõunik Mari-Riina Terna.

Vallavanem tutvustas külavanemate tegemisi ka liikumise Kodukant juubelikonverentsil Paides, 27. oktoobril.

Seltsi usaldusisikut kutsuti oktoobris MTÜ Eesti Liikumine Kodukant poolt rääkima seltsi tegemistest ja seltsi ning vallavalitsuse koostööst Räpina valla külade sädeinimestele. Neile jäi väga hea mulje. Samasugune kutse on tulnud ka Veriora valla poolt.

22. ja 23. novembril toimus külavanemate õppereis Lääne-Virumaale. Külastasime Vihula valda. Tutvusime sealsete külaelu eestvedajatega. Tegime lähemat tutvust Vergiranna ja Karepa külaseltside toimetamistega. Edastasime neile kutse külastada tuleval suvel Põlva valda.

Käesoleva aasta plaanidest niipalju, et kindlasti on kavas läbi viia võrkpalli karikavõistlused. Samuti annavad külavanemad oma parima valla suvemängude korraldamisel.

Selts on kokku leppinud, et usaldusisikud vahetuvad igal aastal rotatsiooni korras. 2013. aastal juhib seltsi tegemisi Vanaküla- Holvandi külavanem Leander Konks.

2013. aastal juhib külavanemate seltsi tegevust Vanaküla – Holvandi külavanem Leander Konks