12.-14. augustil peetakse mitmeid särtsakaid tantsupidusid, toimuvad suured kontserdid, kogu nädalavahetuse on avatud populaarsed kodukohvikud, avatud on mitmepäevane laat, samuti avatakse rahvusvaheline lapiteki näitus koos Soome sõpruslinna Akaa ja Forssaga "Teineteisel külas", toimuvad populaarsed spordivõistlused nagu jalgpalliturniir, kanuuralli rannavolle, aga ka discgolfi võistlus "Tapa taldrik 2016", mis toimub 2 kuud tagasi Männikumäel avatud uuel rajal. Ka pole unustatud lemmikloomasõpru, sest 13. augustil toimub Tapa Vene kooli taga koertenäitus-võistlus "Tapa linna ilusam koer 2016" ja samuti saavad tunnustatud Tapa valla inimesed konkursil "Kaunis kodu 2016".Samuti toimub Tapa linn 90 pidustuste raames ka 14. augustil Tapa VI Vorstifestival ja Eesti VI Meistrivõistlused vorstigrillimises.

Peaesinejateks on tänavu noorteõhtul 12. augustil üritusel "HIP HOP LIVE" ülesse astuvad Eesti absoluutsed hip-hopi tähed Reket ja Arop aka Suur Papa, 13. augustil toimub suur tantsuõhtu koos Karl Madise ja Karavani ning DJ Allan Roosilehega, 14. augustil esineb ansambel Kõrsikud ja Harri Salminen Soomest. Samuti saab Tapa linn 90 publik näha pea kõikide Tapa valla taidlejate esinemisi.

Lisaks tähistab Tapa linn oma sünnipäeva koos teise 4 linnaga "Linnad 90" programmina, mille raames on tehtud ühine reklaamklipp ja retrospektiivne dokumentaalfilm, samuti käiakse üksteisel külas esinemas ja tehakse koos palju muudki põnevat. Need linnad on Tapa, Põltsamaa, Tõrva, Türi ja Nõmme. Tapa linna rahva jaoks kujuneb sellest projektist kulminatsiooniks "5 linna ühiskontsert", kus 13. augustil esineb peale külalisi ka hulgaliselt Tapa valla taidlejaid.