Suurimate objektidena on tööde loetelus Pikk tn, 1. Mai pst, Hommiku pst ja Ambla mnt tänavakatendite korrastamine. Läbi aegade on erinevate kommunikatsioonitrasside (side-, elektri-, tänavavalgustuse maakaablite jne) rajamise ja avariide likvideerimise käigus kaevatud lahti ja tehtud läbilõikeid Tapa linna tänavatel, mille järelvajumiste tõttu on muutunud tänavate katendid ebatasaseks. Sellest lähtuvalt on liiklemine transpordivahendite ja jalakäijate jaoks väga ebamugav.

Teekatte taastustööde osas on 2013. aasta eelarves ette nähtud teostada töid mitmetel Tapa linna peatänavatel mahus kokku ligikaudu 5,7 km.

Teekatte taastamisel tasandatakse ja profileeritakse teekate asfaltbetooniga, korrastatakse vee- ja kanalisatsioonitrasside kaevud ning teostatakse ühekordne pindamine.

Projektijärgselt rekonstrueeritakse Eha tänav ja Roheline tänav (lõigus Ülesõidu ja Linda tänava ristmiku vaheline lõik, kaasa arvatud Linda tänava ja Rohelise tänava ristmik). Eha tänav tehakse korda lõigus Paide mnt ja Üleviste tänava vaheline lõik. Rekonstrueerimise käigus lahendatakse jalakäijate liikumine kõnealustel tänavatel (rajatakse sõidutee serva kõnniteed), taastatakse sõidutee katend, korrastatakse liikluskorraldus ning lahendatakse tänavavalgustus.

Igal aastal on jõudumööda tehtud kruusakattega teedele ja tänavatele tolmuvaba katte ehitustöid (kahekordne eelpuistega pindamine).

Nii on kavas ka käesoleval aastal ehitada kruusakattega teedele tolmuvaba katet kokku ligikaudu 3 km.

Kõnniteedest on kavas renoveerida Ambla mnt kõnnitee Turu ja Vabriku tänava vaheline lõik, Pargi tänava kõnnitee Jaama ja Kooli tänava vaheline lõik ja Lai tänava kõnnitee Veski ja Valve tänava vaheline lõik. Kõnniteedele on ettenähtud asfaltbetoonkate.

Kokkuvõtteks juhin siiski lugeja tähelepanu sellele, et eelpool loetletud tööd ja töödemahud on 2013. aasta teetööde kava, mille täpne realiseerumine selgub siis, kui on teada läbiviidava hanke tulemused. Kevadel, kui on selgunud läbiviidavate tööde täpne loetelu, informeerime ka vallakodanikke sellest.

Vallakodanikel, kellel on huvi tutvuda lähemalt valla 2013. aasta teehoiutööde objektide nimekirjaga, on võimalik saada vastav info Tapa valla kodulehelt.