Siiani on olnud huvi testimise võimaluste kohta suur. Küsitud on mitmete tegevuste kohta enne testile tulemist. Seoses sellega nimetan ära paar olulist juhist, mida järgida, et saada võimalikult adekvaatne info oma keha osas. Need oleksid järgmised:

- enne testimist pole soovitav umbes 3-4 tundi süüa;

- oleks hea vältida diureetiliste toodete, näiteks kohvi ja energiajookide tarbimist umbes 4 tundi enne testimist;

- juua 2 tundi enne testimist kaks klaasi vett;

- mitte treenida, käia saunas ja vältida muid liigset higistamist põhjustavaid tegevusi vähemalt 4 tundi enne testimist;

- mitte tarbida alkoholi vähemalt 24 tundi enne testimist.

Keda te eeskätt testimas näeksite, kas neid, kes juba treenivad, või ka neid, kes alles plaanivad alustada?

Test aitab juba aktiivselt treenivaid kui treenimisega alustavaid kliente mõista paremini oma keha, et valida treeninguteks õigeid koormusi ja metoodikaid.

Soovijail tuleb lihtsalt helistada või kirjutada tervisekeskuse kontaktidele ning endale sobiv aeg testituppa broneerida. Esimese testi tegemisel soovitame juurde võtta ka personaaltreeneri kas siis toitumis- või treeningalase nõustamisega koos. Sellisel juhul võib aega minna tund ja 15 min. Loomulikult võib ka ainult testi lasta teha, milleks kulub aega maksimaalselt veerand tundi.

Tervisekeskus suurendab personaaltreenerite osakaalu ja võimaldab enne või pärast treeningut läbida ka testituba. Treenereid ikka jätkub?

Esimesele testile oleks mõistlik võtta juurde personaalne nõustamine. Seda eelkõige juhul, kui inimene ei tea täpselt, millest alustada ja kuidas oma treening- ja toitumistegevust kõige sobivamalt korraldada.

Võimalik on broneerida ka aeg privaattreeningule. See on siis tund, kus kliendil on olemas juba treeningkava ning tund toimub koos abistava personaaltreeneriga. Personaaltreenereid on Keila Tervisekeskuses 7, kellest 2 (Raili Puolokainen ja Tõnu Meijel) pakuvad personaalset nõustamist ujumisoskuste omandamiseks- täiendamiseks ja ülejäänud 6 nõustavad toitumis-, jõusaali- ja muude treeningkavade (sh rühmatreeningud) koostamisel. Eraldi personaaltreeningute liik on pilatese eratreening, mida pakub Kaia Heinleht Pilatese toas.

Kindlasti arvestavad treenerid inimese keha eripära, mille osas saadaksegi läbi testimise kasulikku infot. Tervisekeskuse personaaltreenerid on läbinud vastava ala koolitused, et anda õiget nõu.

Kõige eelpool kirjutatu kohta saab ka lugeda tervisekeskuse kodulehelt www.tervisekeskus.eu. Aegade broneerimine testituppa toimub telefonil 673 7637 või e-posti aadressil: tervisekeskus@keila.ee. Aja broneerimiseks Pilatese tuppa tuleb ühendust võtta Kaia Heinlehtiga ja seda e-posti aadressil