Tantsuõhtud toimuvad ka laupäeval, 20. juulil kell 20.00 (Getter Jaani ja ELMARI Tantsuõhtu - Mari-Liis Männikuga) ning pühapäeval, 21. juulil kell 20.00 (Popsid ansambliga Angus).

Jaanilinnas Antoniuse õues toimuvad igal õhtul kuulmismeelt paitavad kontserdid: reedel, 19. juulil laulab Mari Kalkun, laupäeval, 20. juulil mängib Ilya Lunin balalaikal ning pühapäeval, 21. juulil astub üles Chalice. Lisaks pakuvad Antoniuse õuel lõhna- ja maitsemeeltele toitu Maitseelamuste koda, Uhti kõrts, Itaalia koda, Parem Elu Toidumaailm, Veinikoda ning Sepa mahetalu. Reedel on Antoniuse õuel avatud pop-up veiseliharestorani, mille peakokk on Ööbiku talu peremees Ants Uustalu.

Teaduslinn asub taas Toomemäel ning seal askeldab kahel päeval ka kuulus Hull Teadlane ning leida võib väga mitmeid lõhnameelega seotud tegevusi. Toomkiriku varemete vahele tasub sammud seada juba 18. juulil, sest siis alustab Tartu Elektriteatri eestvedamisel tegevust välikino, kus saab nautida mitmeid eesti filme kolmel õhtul, 18.-20. juulil algusega kell 23. Vaatamisele tulevad filmid „Veelinnurahvas”, „Linnutee tuled”, „Malev” ja „Seenelkäik”.

Lastelinnas saab tutvuda erinevate loomadega ning sellega, kuidas nende eest hoolitseda ja kuidas neid kasvatada. Pühapäeval on kõik väikelapsed oodatud lauluringi, et tuju laulmise, plaksutamise, patsutamise ja üheskoos pillide mängimisega rõõmsaks lustida. Kell 11.00 algab Lastelinnas laste laat, kus väikesed käsitöölised näitavad oma oskusi ning müüvad omavalmistatud tooteid.

Hansapäevad seob üheks tervikuks kokku traditsiooniline hansalaat, mis paikneb Raekoja platsil, Küüni tänaval, Uueturu pargis, Rüütli tänaval ja Jaanilinnas.

Tartu hansapäevi korraldab Tartu Muusikafestival Tartu linna, A.Le Coqi, Premia, Kuku raadio, Postimehe, Eesti Kultuurkapitali, Tartu Kultuurkapitali, Eesti Vabariigi Haridus-ja Teadusministeeriumi ja paljude teiste toetusel.