Tartu põhitegevuse tuludeks (maksud, kaupade ja teenuste müük, jooksvateks kuludeks saadavad toetused, muud tegevustulud) on järgmisel aastal planeeritud 98,5 miljonit eurot. Linna peamine tuluallikas on 52 miljoni euroga üksikisiku tulumaks, mille prognoositav laekumine kasvab 2012. aasta eelarvega võrreldes 6,6 protsenti.

Põhitegevuse kuludeks on kavandatud 93 miljonit eurot, mis on käesoleva aastaga võrreldes 5 protsenti enam. Põhitegevuse kuludest läheb haridusele üle poole ehk ligi 50 miljonit eurot. Lasteaiaõpetajate, õpetajate abide ning kõigi teiste lasteaiatöötajate palk tõuseb järgmise aasta 1. aprillist 5 protsenti. Samuti tõstetakse kultuuritöötajate ning sotsiaalvaldkonnas hoolekandeasutuste töötajate palku.

Investeerimistegevuse tulud (toetused põhivara soetuseks, põhivara müük, finantstulud) on 31 miljonit eurot. Investeerimistegevuse kulud kasvavad 2012. aastaga võrreldes 12 protsenti, moodustades kokku 43 miljonit eurot.

Investeeringute katteallikatest moodustavad linnaeelarve vahendid kolmandiku ehk 14,5 miljonit eurot ja välisrahastus kaks kolmandikku ehk 28,4 miljonit eurot. Tartu linna idapoolse ringtee ehitus saab välisrahastusest suurima osa - 22,6 miljonit eurot, millele linn lisab 3,7 miljonit. Majanduse valdkonna suuremad investeeringud on veel Sõpruse silla remont (1,02 miljonit eurot), ühistranspordi juhtimis- ja kontrollsüsteemi arendamine (1,6 miljonit eurot) ning Sõpruse silla paadisadama rajamine (0,96 miljonit eurot). Tänavate ülekatted ja pindamised, kõnniteede remont ning kruusatänavate asfalteerimine saavad kokku ligi miljon eurot.

Hariduse valdkonda investeeritakse kokku 6,1 miljonit eurot. Järgmisel aastal on plaanis avada 13 uut lasteaiarühma, milleks kulub ligi 3 miljonit eurot. Remonditakse mitmeid koole ja lasteaedu, Tamme gümnaasiumi ja täiskasvanute gümnaasiumi tarbeks ostetakse Nooruse tn 9 kinnistu. Kultuurivaldkonnas on 3 miljoni euroga suurim investeering keskkonnahariduse infrastruktuuri arendamise programmi raames rajatav Tartu Loodusmaja.

Finantseerimistegevuse tuludeks on kavandatud 19,8 miljonit eurot, millest 15,6 miljonit eurot on ette nähtud varasemate kohustuste refinantseerimiseks ning 4,2 miljonit eurot investeerimiseks – põhiliselt idaringtee ehituse omafinantseeringu katteks. 2013. aasta lõpuks on linna laenukohustused ligi 51 miljonit eurot, mis moodustab põhitegevuse tuludest 52 protsenti.

Tartu tänavune eelarve oli kinnitamisel 124 miljonit eurot, juunis võttis volikogu vastu 3,7 miljonilise ning oktoobris 0,9 miljonilise positiivse lisaeelarve.

2013. aasta eelarve kinnitamist toetas 27 volikogu liiget, vastu oli 10.