aasta kultuurisündmuse kategoorias album ja näitus „Pallas“;
aasta kutselise kollektiivi kategoorias Eesti teatrifestivali meeskond;
aasta harrastuskollektiivi kategoorias Tartu ülikooli akadeemiline
naiskoor;
aasta loovisiku kategoorias Ivar Põllu ja Ene Mihkelson;
aasta rahvakultuurikandja kategoorias Lauri Breede;
aasta noore loovisiku kategoorias Mari Kalkun;
aasta produtsendi kategoorias kirjandusfestivali Prima Vista toimkond;
aasta kultuurikajastaja kategoorias Indrek Grigor.

Tartu linna kultuuri aasta aunimetuse laureaadid said vastavalt kategooriale 600 kuni 1500 euro suuruse preemia ning rändauhinna Kultuuri Kandja. Aunimetuse laureaatide nimed kanti Tartu linna kultuuri auraamatusse.

Tänuõhtul anti üle ka Tartu kultuurkapitali aastapreemia ja loomingulised stipendiumid. Kultuurkapitali aastapreemiaga tunnustati Ursel Oja silmapaistva pedagoogilise töö eest muusikaõpetajana. Aastased loomestipendiumid pälvisid koorijuht ja muusikaõpetaja Annelii Traks, maalikunstnik Meiu Münt, luuletaja ja tõlkija Carolina Pihelgas ning muusik ja Tartu Jaani kiriku muusikajuht Elke Unt.

Tseremoonial kuulutati välja ka Tartu muuseumide võtmelugude konkursi võitjad. Konkursi eesmärgiks oli Tartu muuseumide kogudesse kuuluvate oluliste museaalide esiletõstmine muuseumitöötajate endi poolt.

Konkursi auhind, reis Euroopa 2010. aasta muuseumisse, Saksamaal asuvasse Stralsundi okeanograafiamuuseumi Ozeaneumi, läheb jagamisele kolme enim hääli pälvinud töö autorite vahel: "Fraunhoferi refraktor" − Terje Lõbu (Tartu ülikooli ajaloo muuseum); "Mälestusrätik" ja "Hõbemünt" − Teesi Kivivare, Ardi Siilaberg, Silja Paris, Joonas Õunapuu (Tartu linnamuuseum).

Otsuse tegemisel lähtus komisjon statuudist, mis eeldas selget ja atraktiivset narratiivi ning esitletava museaali unikaalsust ja rariteetsust. Auhinnareisi sponsoreerib AS Kaleva Travel. Tööd avaldatakse Tartu muuseumide külastajatele koostatud võtmelugude voldikus 2011. aastal.